autor:

cheche

» » Prajituri

Tort de lamaie

Autor: cheche (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cheche (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Ingrediente
, Pentru blat:, , 7oua,, , 7 lg zahar,, , 7 lg faina,, , coaja rasa de la o lamaie., , Pentru crema:, , 500 ml lapte,, , 1pachet margarina Rama,, , 4 lg faina,, , 4 lg zahar,, , suc de la 2 lamai.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

23 voturi

Mod de preparare


Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si coaja rasa de lamaie. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximatib 30-35 minute. Apoi se scoate si se lasa la racit, dupa care si taie blatul in doua pe orizontala si o data pe verticala, astfel incat sa se obtina 4 niveluri.

Pentru crema se amesteca faina cu zaharul cu cateva linguri de lapte rece pana se obtine o compozitie ca la budinca. Restul de lapte se pune la fiert. Cand fierbe laptele se adauga compozitia de mai sus si se lasa la fiert pana se leaga. Dupa ce se raceste, se amesteca cu untul frecat spuma si cu sucul de lamaie. Blaturile se insiropeaza cu un sirop din apa cu suc de lamaie, se umple cu crema si se orneaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort merengue cu crema de lamaie

Tort merengue cu crema de lamaie

Se bat abusurile spuma tare si lucioasa.Apoi se adauga zaharul treptat si esenta de vanilie. In

5 voturi    0 comentarii
4h
Prajituri
Tort cu lamaie si glazura

Tort cu lamaie si glazura

Am mixat untul moale, la temperatura camerei cu zaharul , apoi am adaugat ouale pe rand, mixand dupa

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 15 %
189.99 lei
161.49 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirciu Maria , 07 ianuarie 2016

    Cred ca este foarte racoritor!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2010

    Frumos si bun!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 august 2010

    Este gustos si racoritor!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Excelent arata tortuletul tau!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Grozav arata!!!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      foarte bun si racoritor!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Arata foarte bine,delicios.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7oua,
  • 7 lg zahar,
  • 7 lg faina,
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte,
  • 1pachet margarina Rama,
  • 4 lg faina,
  • 4 lg zahar,
  • suc de la 2 lamai.

Raporteaza reteta

Retete
de cheche
Tort cu iaurt de fructe

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si coaja rasa de lamaie.Compozitia

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste bolognese

Paste bolognese

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se incinge putin ulei

24 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

vera (Chef de cuisine)

Frumos si bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Biscuiti indragostiti Biscuiti indragostiti

Se pun intr-un vas untul la temperatura camerei, oul, zaharul, amestec de aur, esenta si se amesteca pana la topirea completa a zaharului,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu portocale la pahar