Se zdrobesc biscuitii si se amesteca cu untul topit. Se aseaza aceasta compoztie intr-o forma de tort captusita cu hartie de copt. Presati bine si lasati-l sa se odihneasca la frig pentru 30 minute.
In acelasi timp, alaturi se topeste ciocolata.
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul iar albusurile se bat separat cu un praf de sare.
In compozitia de galbenusuri adaugati ricotta, iaurtul, ciocolata topita, coaja rasa de lamaie si albusurile de oua batute ca o zapada.
Tot amestecul se rastoarna in forma, deasupra aluatului de biscuiti si se da la cuptorul incins la 160°pentru 50 de minute.
Se lasa sa se raceasca si se pastreaza la rece pentru cateva ore inainte de servire.
Decorati cu felii de lamaie fierte timp de 10 minute intr-un sirop de 1/1 amestec de apa/zahar.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii