Tort de lamiie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 1 ou
  • 50 gr. miere
  • 1 virf cutit bicarbonat
  • faina cit cuprinde (cca 100 gr.); pentru crema: 250 gr. unt
  • 250 gr. zahar
  • ½ l lapte
  • 3 linguri faina
  • coaja si zeama de la o lamiie mare

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele de la blat pina se obtine un aluat potrivit de moale din care se fac 4 foi care se coc pe fundul cratitei intoarse cu gura in jos. Pentru crema se desface untul cu lingura. Separat, se amesteca faina cu putin lapte. Se pune la foc foarte mic si se continua adaugarea laptelui, amestecind incontinuu pina se obtine o pasta consistenta. Dupa racire se adauga si untul desfacut, se freaca bine totul si se pune zeama si coaja de lamiie. Se unge foile, se imbraca tortul si se orneaza cu felii de lamiie. Se incalzester usor putina miere care se scurge din lingura pe deasupra tortului pentru ornat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise