Aluatul (pentru o forma cu diametrul de 23 cm) - 2 cani de faina se amesteca 3 minute cu varful degetelor cu 125 g unt rece, taiat bucatele si 2 linguri de zahar. Se adauga un galbenus de ou, apoi se framanta incet, adaugand 2-3 linguri de apa rece (daca e nevoie se mai adauga apa). Se inveleste in folie de plastic si se baga 30 de minute la frigider.
Apoi:
1. Se porneste cuptorul la 180°C. Se unge o forma rezistenta la foc (rotunda) cu unt topit. 2. Se intinde aluatul pe fundul vasului. Marginile se taie si se apasa cu degetele. 3.Umplutura: praful de budinca, ouale si zaharul se amesteca intr-un castron. Se adauga esenta de vanilie, smantana si laptele si se amesteca bine. Se toarna compozitia peste aluat si se presara cu nucsoara. 4. Forma se baga in cuptor, pe un fund de metal. Se coace 50 de minute, pana cand umplutura devine compacta si un ac varat in ea ramane curat. Tortul se lasa 10 minute sa stea, inainte de a-l servi, cald sau rece, cu 1-2 linguri smantana.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii