1.Se amesteca faina si praful de copt intr-un castron mare.Intr-un castron separat, se amesteca galbenusurile de ou pana devin spumoase,se adauga zaharul ,laptele si vanilia.
2.Intr-un bol tinut la rece,in frigider, se amesteca galbenusurile cu compozitia de faina ,amestecand cu o lingura de lemn.Apoi, se foloseste o spatula pentru a amesteca usor compozitia de ou cu albusurile spuma.Compozitia rezultata se toarna intr-o tava de 13x9,unsa si tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 30-40 minute , la 325*C.Se face proba cu scobitoarea.Se lasa blatul sa se raceasca la temperatura camerei,cel putin 1 ora,daca nu mai mult.Se impunge blatul cu furculita de 20-30 de ori.
3.Se prepara siropul de lapte condensat:1/2 cana de lapte integral se amesteca cu 1/2 cana de lapte condensat ,cu 1/3 ceasca de smantana si 1 lingura de rom sau coniac.Siropul obtinut se toarna peste blatul de tort racit.Se tine la frigider 3 ore sau peste noapte, daca este posibil.
4.Intr-un bol rece se pune 1/4 cana de smantana pentru frisca ,se adauga 2 linguri zahar si 1 lingurita de vanilie (esenta) si se bate cu mixerul la mare viteza.Se pune amestecul peste blatul de tort insiropat, se presara scortisoara sau se orneaza cu fructe de padure.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii