autor:

Vekas

» » Torturi

Tort de lapte

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2011

Ingrediente
1 1/2 cani de faina pentru prajituri,, 1 1/2 lingurite praf de copt,, 6 oua,, 1/2 cana lapte integral,, 1 cana zahar,, 1 lingurita extract de lamaie,, sirop din lapte condensat(vezi reteta mai jos),, frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1.Se amesteca faina si praful de copt intr-un castron mare.Intr-un castron separat, se amesteca galbenusurile de ou pana devin spumoase,se adauga zaharul ,laptele si vanilia.
2.Intr-un bol tinut la rece,in frigider, se amesteca galbenusurile cu compozitia de faina ,amestecand cu o lingura de lemn.Apoi, se foloseste o spatula pentru a amesteca usor compozitia de ou cu albusurile spuma.Compozitia rezultata se toarna intr-o tava de 13x9,unsa si tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 30-40 minute , la 325*C.Se face proba cu scobitoarea.Se lasa blatul sa se raceasca la temperatura camerei,cel putin 1 ora,daca nu mai mult.Se impunge blatul cu furculita de 20-30 de ori.
3.Se prepara siropul de lapte condensat:1/2 cana de lapte integral se amesteca cu 1/2 cana de lapte condensat ,cu 1/3 ceasca de smantana si 1 lingura de rom sau coniac.Siropul obtinut se toarna peste blatul de tort racit.Se tine la frigider 3 ore sau peste noapte, daca este posibil.
4.Intr-un bol rece se pune 1/4 cana de smantana pentru frisca ,se adauga 2 linguri zahar si 1 lingurita de vanilie (esenta) si se bate cu mixerul la mare viteza.Se pune amestecul peste blatul de tort insiropat, se presara scortisoara sau se orneaza cu fructe de padure.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de lapte si ciocolata

Tort cu crema de lapte si ciocolata

Incepem cu crema de ciocolata deoarece trebuie sa stea la rece. Punem toate ingredientele intr-un

30 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    teo , 20 mai 2013

    Cred ca vrei sa spui 325°F nu 325°C.

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 1/2 cani de faina pentru prajituri,
  • 1 1/2 lingurite praf de copt,
  • 6 oua,
  • 1/2 cana lapte integral,
  • 1 cana zahar,
  • 1 lingurita extract de lamaie,
  • sirop din lapte condensat(vezi reteta mai jos),
  • frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

teo

Cred ca vrei sa spui 325°F nu 325°C.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de piscoturi cu visine