Ingrediente
Pt. blat:, - 90g unt, - 6 oua, - 175g zahar, - 1 albus de ou, - 100g mac, - 150g faina, - 1 lingurita praf de copt., Pt. Crema si Ornat:, - 200g migdale maruntite, - 500ml frisca, - 2 plicuri intaritoare de frisca, - 2 linguri zahar pudra, - 2 lingurite praf de scortisoara, - mac si scortisoara.
Dificultate: Ridicata | Timp: 55 min
25 voturi
Mod de preparare
2. Compozitia, se pune in forma de tort unsa si se niveleaza. Se coace 35 minute. Se desprinde blatul din forma si se rastoarna pe un gratar; se lasa la racit 60 minute.
3. Se prajesc migdalele fara adaos de grasime. Frisca se bate cu un intaritor, zahar pudra si scortisoara. Se taie blatul, in 3 nivele. Blatul de jos, se aseaza pe un platou si se unge cu 1/3 din cantitatea de frisca. Se aseaza deasupra al 2-lea blat, care se unge cu a doua treime de frisca. Se acopera cu al 3-lea blat si tortul se imbraca in restul de frisca.
4. Pe suprafata tortului, se presara mac si migdale si pe margine, se presara scortisoara.
5. Se pune la frigider, 60 minute.
mirey (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009
Interesant tortul tau!