1. Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se topeste untul. Se separa ouale, si se bat albusurile cu 1/2 din zahar. Se bat galbenusurile cu restul de zahar, in bain-marie. Apoi, se scoate compozitia din bain-marie si se cerne deasupra faina si praful de copt. Se toarna inauntru untul topit, caldut. Se adauga 1/3 din albusul batut, si macul; se inglobeaza. Se inglobeaza si restul de albus.
2. Compozitia, se pune in forma de tort unsa si se niveleaza. Se coace 35 minute. Se desprinde blatul din forma si se rastoarna pe un gratar; se lasa la racit 60 minute.
3. Se prajesc migdalele fara adaos de grasime. Frisca se bate cu un intaritor, zahar pudra si scortisoara. Se taie blatul, in 3 nivele. Blatul de jos, se aseaza pe un platou si se unge cu 1/3 din cantitatea de frisca. Se aseaza deasupra al 2-lea blat, care se unge cu a doua treime de frisca. Se acopera cu al 3-lea blat si tortul se imbraca in restul de frisca.
4. Pe suprafata tortului, se presara mac si migdale si pe margine, se presara scortisoara.
5. Se pune la frigider, 60 minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii