autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de Marmura

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Ingrediente
Necesar ptr. blaturi :, , 12 oua, 12 linguri faina, 12 linguri de zahar, 2 praf de copt, coaja de la o lamaie, jumate cana de nuci taiate sau alune (dupa preferinta ), 2 linguri de cacaua, , Ptr. crema avem nevoie de :, , 250 gr .zahar, 50 ml apa, 50 gr cacaua, 5 galbenusuri de oua, 3 linguri de zahar, 250 gr rama sau unt

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Se face un blat maro care se coace in forma rotunda, si se coace un blat alb in forma dreptunghiulara.

Pt. blat maro - Albusul de la 6 oua se bate spuma tare .
Galbenusurile se freaca spuma cu 6 linguri de zahar . Se amesteca albusul spuma cu galbenusul frecat si se adauga treptat 6 linguri de faina in care amestecam si cele 2 linguri de cacaua si praful de copt si coaja razuita de la o lamaie. Se amesteca usor pana se omogenizeaza si se toarna intr-o tava de forma rotunda si se da la cuptorul preincalzit unde se coace .


Ptr. blat alb - Se face la fel ca la blatul maro dar nu punem cacaua si coaja de lamaie. In rest e identic metoda de preparare.
Blatul alb se toarna intr-o tava dreptunghiulara si se da la cuptor.

Crema - 250 gr zahar cu 50 gr cacaua si cu 50 ml de apa se fierbe sirop si se adauga la el asa fierbinte 5 galbenusuri de oua frecate cu 3 linguri de zahar spuma si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se pune la racit. Cand se raceste adaugam o rama (sau unt ) frecata si amestecam bine .

Blatul maro se taie in 2 si baza se insiropeaza (facultativ), si se unge cu crema. Blatul alb se unge deasupra cu crema si se taie in fasii de cca 3 cm latime ,in lungime si se aplica pe mijlocul blatului maro cu partea unsa inspre interior (sub forma de spirala). Cand se tarmina fasiile albe (sa nu iasa peste baza tort) se unge cu crema deasupra si se aplica palaria tortului. Se poate unge si in exterior cu crema si se orneaza dupa imaginatia fiecaruia si dupa pofta inimii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Marmura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Sacher

Tort Sacher

Untul(moale) se freaca, cu zaharul pudra si batonul de vanilie(miezul batonului);se freaca(manual

19 voturi    11 comentarii
4h
Torturi
Tort cu zmeura

Tort cu zmeura

Incingeti cuptorul la 180 grade. Cerneti faina si praful de copt intr-o strecuratoare. Amestecati-o

19 voturi    2 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • Necesar ptr. blaturi :
  • 12 oua
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri de zahar
  • 2 praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • jumate cana de nuci taiate sau alune (dupa preferinta )
  • 2 linguri de cacaua
  • Ptr. crema avem nevoie de :
  • 250 gr .zahar
  • 50 ml apa
  • 50 gr cacaua
  • 5 galbenusuri de oua
  • 3 linguri de zahar
  • 250 gr rama sau unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot

Am lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Merele rase le amestecăm mai întâi cu zaharul, apoi cu uleiul și apa minerală. Trebuie sa menționez ca eu am avut

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Tort diplomat