Tort de mere

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ¼ kg unt
  • 200g zahar
  • ½ kg faina
  • 5 oua
  • coaja si zeama de la o lamiie
  • 1 ½-2 kg mere

Mod de preparare

Se freaca mai intii bine untul cu zaharul, apoi cu faina, doua galbenusuri fierte, doua crude si un ou intreg. Se imparte coca in patru parti egale. Se coc separat doua foi. Cu una din partile ramase se fac rulouri subtiri , care se asaza in forma de grilaj peste foaia a treia. Se unge cu ou si se coace separat si aceasta a treia foaie. Se rad merele, se amesteca cu zaharul si cu unt, se scad putin pe masina si se asaza intre cele doua foi coapte la inceput. Ultima foaie coapta se pudreaza cu zahar si in fiecere patrat de grilaj se asaza un bob de visina din dulceata, apoi se pune deasupra tortului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise