autor:

Vekas

» » Torturi

TORT DE MERE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2008

Ingrediente
Pentru blat:, 250g.faina, 200g.unt, 100g. zahar ,, 100g. nuci macinate,, 1 plic zahar vanilat, , Pentru crema:, , 500g. zahar,, 500 g. mere ,, 140g. nuci,, 140 g. fructe confiate, (din comert), 500g. frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se face un aluat din ingredientele de mai sus, care se imparte in patru. Se intind 4 foi rotunde, se asaza in forme de tort si se coc in cuptor.
2. Se pun la fiert 500 g. zahar cu 150 ml apa si 500 g de mere date pe razatoare si se fierb, pana ce merele s-au inmuiat; se adauga nucile prajite in cuptor si apoi macinate si fructele confiate taiate cubulete. Se continua fierberea, pana ce compozitia este legata bine. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca,apoi se umplu cele patru foi si se acopera cu frisca batuta.Se orneaza dupa plac, cu fructe confiate sau fructe proaspete.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere de post, la slow cooker Crock-Pot

Tort de mere de post, la slow cooker Crock-Pot

Punem zaharul in vasul aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital. Pentru ca acesta este detasabil

4 voturi    0 comentarii
4h
Slow Cooking
Tort cu jeleu de mere si crema de vanilie

Tort cu jeleu de mere si crema de vanilie

Pregatim blatul: Separam ouale si batem spuma albusurile, apoi adaugam zaharul sub forma de ploaie

0 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250g.faina
  • 200g.unt
  • 100g. zahar ,
  • 100g. nuci macinate,
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 500g. zahar,
  • 500 g. mere ,
  • 140g. nuci,
  • 140 g. fructe confiate
  • (din comert)
  • 500g. frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure