autor:

GABRIELA

» » Torturi

Tort De Mere

Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
6-8 ouă,, 550 g zahăr, 1 cană făină, 1 kg mere,, arome, 1 pachet margarină sau unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se topesc 300 g zahăr, apoi peste zahărul fierbinte se pune untul, acesta se topeşte. Se pun merele întregi, curăţate de coajă şi seminţe, se mai pun felii de mere printre merele întregi. În mijloc se pune zahăr şi nuci.
Separat se face un pandişpan din:
8 ouă
250 g zahăr
1 cană făină
Se bagă merele la cuptor ca să se mai înmoaie, se pune apoi pandişpanul şi se bagă la cuptor 30 minute.
Se scoate din cuptor şi se răstoarnă pe platou cît este fierbinte, lăsându-se în cratiţă fără a se ridica până nu s-a răcit, apoi se mai ţine un pic la frigider.
Se ornează cu frişcă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort De Mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars

Topim zaharul intr-o cratita rotunda in care vom face tortul. Cand s-a topit si s-a caramelizat zaharul

186 voturi    22 comentarii
1h 15 min
Torturi
Tort de mere intregi

Tort de mere intregi

Intr-o cratita cu diametrul de 24 cm caramelizam cele 6 linguri de zahar si tapetam peretii cratitei

35 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 6-8 ouă,
  • 550 g zahăr
  • 1 cană făină
  • 1 kg mere,
  • arome
  • 1 pachet margarină sau unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de ciocolata si piersici