autor:

flori de piatra

» » Torturi

Tort de mere

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
10-12 mere,5 oua,150 g faina, 450 g zahar, 1 cescuta de ulei,gem (din orice fruct), 1/4 pachet de unt, 1 pachet frisca Hulala de 500 mg, stafide, ciocolata amaruie sau de menaj, esenta de rom, vanilie sau orice alta aroma.

Dificultate: Medie Timp: 3h

22 voturi

Mod de preparare

Se iau merele , se spala si se curata de coaja, se scot cotoarele si se aseaza intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu faina.In mijlocul fiecarui mar (unde s-a scobit marul) se pune cate o bucatica de unt si apoi putin gem (cat sa se completeze golul).Peste mere se va turna urmatoarea compozitie care va fi blatul tortului:
-se separa albusurile de galbenusuri
-se bat albusurile spuma tare cu putina sare
-se adauga 150 g zahar peste albusurile batute spuma amestecand pana se va topi zaharul
-se pun apoi galbenusurile frecate in prealabil cu putin ulei, se amesteca bine cu albusurile
-se pune faina si se continua usor sa se amestece rezultand o compozitie ca o smantana care curge
Aceasta compozitie se rastoarna peste merele asezate in cratita avand grija ca merele sa fie acoperite de compozitie si sa fie si intre ele.Se pun si stafidele date putin prin faina.
Se baga cratita la cuptorul deja incins, la foc potrivit.Dupa ce s-a copt se lasa putin sa se racoreasca apoi se ratoarna tortul pe platou sau o farfurie mai mare, lasand cratita neridicata.Peste cratita se asaza un prosop umezit bine cu apa rece pentru a ajuta desprinderea tortului de fundul cratitei.Cand prosopul aproape s-a uscat se scoate cratita.Intre timp se face un sirop din cca. 300 g zahar, esenta si apa care se fierbe si se raceste , sirop cu care se va insiropa tortul.
Se pregateste frisca conform instructiunilor dupa pachet si cand tortul este rece se orneaza. La ornat se poate folosi ciocolata rasa deasupra , diverse fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu aluat de clătite

Tort de mere cu aluat de clătite

Am pregătit merele ca la plăcinta de mere: - am spălat merele, le-am curăţat de coajă, -

6 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Tort de mere cu crema de ciocolata

Tort de mere cu crema de ciocolata

BLATUL : Albusurile separate de galbenusuri se bat spuma cu zaharul peste care se adauga galbenusurile

2 voturi    1 comentariu
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Dana

    Dana (Maestru bucatar):

    Foarte bun tortul de mere ,copiilor mei le place foarte mult,eu insa inainte de a pune merele in forma de copt ,adaug un sirop facut din zahar ars, sirop caramel,iasa forte bun.felicitari ptr reteta

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Ce bine arata, cred ca e un desert de ocazie minunat.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Bun si frumos!

  • Fara foto

    Theo , 13 mai 2010

    Tortul copilariei mele! :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Delicios!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Si mie imi place tortul de mere,dar sa-l faca altcineva...

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Un deliciu!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Foarte bun. Eu caramelizez putin merele, apoi adaug compozitia pentru blat.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Îmi place tortul de mere, dar eu îl fac altfel.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

22 voturi

Ingrediente

  • 10-12 mere,5 oua,150 g faina
  • 450 g zahar
  • 1 cescuta de ulei,gem (din orice fruct)
  • 1/4 pachet de unt
  • 1 pachet frisca Hulala de 500 mg
  • stafide
  • ciocolata amaruie sau de menaj
  • esenta de rom
  • vanilie sau orice alta aroma.

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bine arata, cred ca e un desert de ocazie minunat.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Arici