autor:

mariana

» » Torturi

Tort de mere

Autor: mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Ingrediente
mere - 10 buc, zahar - 10+3 linguri, oua - 10 buc, faina - 10 linguri, unt - 10 cubulete, dulceata, esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-o oala se face o crusta de zahar ars din 3 linguri de zahar.

Se curata merele de coaja si se da scoate mijlocul lasand merele intregi. Se aseaza in oala pregatita si se pune in mijlocul lor cubuletul de unt si cate o lingurita de dulceata. Se dau la cuptor 10 minute.

Intre timp se prepara aluatul: se bat separat albusurile, se adauga treptat cele 10 linguri de zahar, apoi cele 10 linguri de faina si apoi galbensurile, de asemenea batute.

Compozitia se toarna peste merele calde si se da la cuptor pana se rumeneste (aprox. 20-30 minute).
Se lasa sa se racoreasca si apoi se toarna pe un platou si se insiropeaza.

Siropul: apa, zahar, rom dupa gust.

Se serveste rece, ca atare sau cu frisca.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu branza

Tort de mere cu branza

Intr-un bol, frecam untul tinut la temperatura camerei, cu zaharul, coaja de lamiae si esenta de

49 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • mere - 10 buc
  • zahar - 10+3 linguri
  • oua - 10 buc
  • faina - 10 linguri
  • unt - 10 cubulete
  • dulceata
  • esenta rom

Raporteaza reteta

Retete
de mariana
Vinete umplute cu fars

Vinete umplute cu fars

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul. Jumatatile de vinete

9 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon prajit cu salata

Somon prajit cu salata

• Amestecam 2 linguri ulei de masline, 2 linguri suc de lamaie si mustarul. Ungem medalioanele

8 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de biscuiti