Intr-o oala se face o crusta de zahar ars din 3 linguri de zahar.
Se curata merele de coaja si se da scoate mijlocul lasand merele intregi. Se aseaza in oala pregatita si se pune in mijlocul lor cubuletul de unt si cate o lingurita de dulceata. Se dau la cuptor 10 minute.
Intre timp se prepara aluatul: se bat separat albusurile, se adauga treptat cele 10 linguri de zahar, apoi cele 10 linguri de faina si apoi galbensurile, de asemenea batute.
Compozitia se toarna peste merele calde si se da la cuptor pana se rumeneste (aprox. 20-30 minute).
Se lasa sa se racoreasca si apoi se toarna pe un platou si se insiropeaza.
Siropul: apa, zahar, rom dupa gust.
Se serveste rece, ca atare sau cu frisca.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii