autor:

mariana

» » Torturi

Tort de mere

Autor: mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Ingrediente
mere - 10 buc, zahar - 10+3 linguri, oua - 10 buc, faina - 10 linguri, unt - 10 cubulete, dulceata, esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-o oala se face o crusta de zahar ars din 3 linguri de zahar.

Se curata merele de coaja si se da scoate mijlocul lasand merele intregi. Se aseaza in oala pregatita si se pune in mijlocul lor cubuletul de unt si cate o lingurita de dulceata. Se dau la cuptor 10 minute.

Intre timp se prepara aluatul: se bat separat albusurile, se adauga treptat cele 10 linguri de zahar, apoi cele 10 linguri de faina si apoi galbensurile, de asemenea batute.

Compozitia se toarna peste merele calde si se da la cuptor pana se rumeneste (aprox. 20-30 minute).
Se lasa sa se racoreasca si apoi se toarna pe un platou si se insiropeaza.

Siropul: apa, zahar, rom dupa gust.

Se serveste rece, ca atare sau cu frisca.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mere  si nuci

Tort cu mere si nuci

Intr-o forma de tort se caramelizeaza cele 100g zahar si apoi se lasa la racit. Cat se raceste zaharul

17 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Tort rapid cu mere

Tort rapid cu mere

Se bat 4 albusuri cu zaharul si praful de sare pana se face spuma. Se aduga galbenusurile treptat,

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • mere - 10 buc
  • zahar - 10+3 linguri
  • oua - 10 buc
  • faina - 10 linguri
  • unt - 10 cubulete
  • dulceata
  • esenta rom

Raporteaza reteta

Retete
de mariana
Vinete umplute cu fars

Vinete umplute cu fars

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul. Jumatatile de vinete

9 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon prajit cu salata

Somon prajit cu salata

• Amestecam 2 linguri ulei de masline, 2 linguri suc de lamaie si mustarul. Ungem medalioanele

9 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema fina si trufe de ciocolata