autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de mere

Autor: andronescu valentina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andronescu valentina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2009

Ingrediente
apoximativ 2 kg de mere. 200 g zahar, 3/4 pachet de margarina "Unirea",scortisoara., Pentru blat : 8 oua,8 linguri zahar,8 lionguri faina, miroase ( esenta de rom si vanilie), pentru sirop: 6-7 linguri de zahar, o cana de apa si 50g cogniac, pentru ornat: 250g frisca hulala si ciocolata de menaj

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se curata merele de coaja, se scoate mijlocul si se aseaza intr-o cratita de ca 4 kh unul langa altul. Se umple mijlocul la mere cu margarina, se pun cele 200 g de zahar, se presara scortisoara si se da la cuptor ca 1/2h ( pana se inmoaie merele. Intre timp se face blatul:se separa albusul de galbenus, in albus se pune putina sare si se bate cu telul pana se ingroasa. Se adauga pe rand batandu-se incontinu cele 8 linguri de zahar si galbenusurile. Cand se pune faina se amesteca cu o spatula de lemn de jos in sus. Apoi se pun miroasele.
Cand merele sunt inmuiate, se adauga blatul si se baga iar la cuptor sa se coaca blatul.
Intre timp se face siropul si se toarna cand tortul este scos din cuptor cald.
Se lasa sa se raceasca in cratita si apoi se rastoarna pe o farfurie si se lasa sa se raceasca complet si se orneaza cu frisca, apoi se rade ciocolata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

In forma (cratita) in care vrem sa facem tortul , caramelizam 8 linguri zahar , impreuna cu 2 lingurite

42 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Pui la topit intr-o cratita inaltuta 7 linguri zahar,dupa ce s-a topit caramelizezi cratita si

10 voturi    6 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • apoximativ 2 kg de mere. 200 g zahar
  • 3/4 pachet de margarina "Unirea",scortisoara.
  • Pentru blat : 8 oua,8 linguri zahar,8 lionguri faina
  • miroase ( esenta de rom si vanilie)
  • pentru sirop: 6-7 linguri de zahar
  • o cana de apa si 50g cogniac
  • pentru ornat: 250g frisca hulala si ciocolata de menaj

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort rapid