autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de mere

Autor: andronescu valentina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andronescu valentina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2009

Ingrediente
apoximativ 2 kg de mere. 200 g zahar, 3/4 pachet de margarina "Unirea",scortisoara., Pentru blat : 8 oua,8 linguri zahar,8 lionguri faina, miroase ( esenta de rom si vanilie), pentru sirop: 6-7 linguri de zahar, o cana de apa si 50g cogniac, pentru ornat: 250g frisca hulala si ciocolata de menaj

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se curata merele de coaja, se scoate mijlocul si se aseaza intr-o cratita de ca 4 kh unul langa altul. Se umple mijlocul la mere cu margarina, se pun cele 200 g de zahar, se presara scortisoara si se da la cuptor ca 1/2h ( pana se inmoaie merele. Intre timp se face blatul:se separa albusul de galbenus, in albus se pune putina sare si se bate cu telul pana se ingroasa. Se adauga pe rand batandu-se incontinu cele 8 linguri de zahar si galbenusurile. Cand se pune faina se amesteca cu o spatula de lemn de jos in sus. Apoi se pun miroasele.
Cand merele sunt inmuiate, se adauga blatul si se baga iar la cuptor sa se coaca blatul.
Intre timp se face siropul si se toarna cand tortul este scos din cuptor cald.
Se lasa sa se raceasca in cratita si apoi se rastoarna pe o farfurie si se lasa sa se raceasca complet si se orneaza cu frisca, apoi se rade ciocolata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mere

Tort cu mere

Secretul unei prajituri bune este sa adaugati toate ingredientele ca la maioneza. Merele se

0 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars

Topim zaharul intr-o cratita rotunda in care vom face tortul. Cand s-a topit si s-a caramelizat zaharul

147 voturi    19 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • apoximativ 2 kg de mere. 200 g zahar
  • 3/4 pachet de margarina "Unirea",scortisoara.
  • Pentru blat : 8 oua,8 linguri zahar,8 lionguri faina
  • miroase ( esenta de rom si vanilie)
  • pentru sirop: 6-7 linguri de zahar
  • o cana de apa si 50g cogniac
  • pentru ornat: 250g frisca hulala si ciocolata de menaj

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu caramel si ciocolata cu cafea