autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de mere

Autor: andronescu valentina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andronescu valentina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2009

Ingrediente
apoximativ 2 kg de mere. 200 g zahar, 3/4 pachet de margarina "Unirea",scortisoara., Pentru blat : 8 oua,8 linguri zahar,8 lionguri faina, miroase ( esenta de rom si vanilie), pentru sirop: 6-7 linguri de zahar, o cana de apa si 50g cogniac, pentru ornat: 250g frisca hulala si ciocolata de menaj

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se curata merele de coaja, se scoate mijlocul si se aseaza intr-o cratita de ca 4 kh unul langa altul. Se umple mijlocul la mere cu margarina, se pun cele 200 g de zahar, se presara scortisoara si se da la cuptor ca 1/2h ( pana se inmoaie merele. Intre timp se face blatul:se separa albusul de galbenus, in albus se pune putina sare si se bate cu telul pana se ingroasa. Se adauga pe rand batandu-se incontinu cele 8 linguri de zahar si galbenusurile. Cand se pune faina se amesteca cu o spatula de lemn de jos in sus. Apoi se pun miroasele.
Cand merele sunt inmuiate, se adauga blatul si se baga iar la cuptor sa se coaca blatul.
Intre timp se face siropul si se toarna cand tortul este scos din cuptor cald.
Se lasa sa se raceasca in cratita si apoi se rastoarna pe o farfurie si se lasa sa se raceasca complet si se orneaza cu frisca, apoi se rade ciocolata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mere si mascarpone

Tort cu mere si mascarpone

BLAT: Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare,se adauga treptat

37 voturi    10 comentarii
2h
Prajituri
Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars

Zaharul se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece

81 voturi    35 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • apoximativ 2 kg de mere. 200 g zahar
  • 3/4 pachet de margarina "Unirea",scortisoara.
  • Pentru blat : 8 oua,8 linguri zahar,8 lionguri faina
  • miroase ( esenta de rom si vanilie)
  • pentru sirop: 6-7 linguri de zahar
  • o cana de apa si 50g cogniac
  • pentru ornat: 250g frisca hulala si ciocolata de menaj

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de fructe