Se curata merele de coaja, se scoate mijlocul si se aseaza intr-o cratita de ca 4 kh unul langa altul. Se umple mijlocul la mere cu margarina, se pun cele 200 g de zahar, se presara scortisoara si se da la cuptor ca 1/2h ( pana se inmoaie merele. Intre timp se face blatul:se separa albusul de galbenus, in albus se pune putina sare si se bate cu telul pana se ingroasa. Se adauga pe rand batandu-se incontinu cele 8 linguri de zahar si galbenusurile. Cand se pune faina se amesteca cu o spatula de lemn de jos in sus. Apoi se pun miroasele.
Cand merele sunt inmuiate, se adauga blatul si se baga iar la cuptor sa se coaca blatul.
Intre timp se face siropul si se toarna cand tortul este scos din cuptor cald.
Se lasa sa se raceasca in cratita si apoi se rastoarna pe o farfurie si se lasa sa se raceasca complet si se orneaza cu frisca, apoi se rade ciocolata.
Pofta buna!
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii