autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de mere

Autor: andronescu valentina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andronescu valentina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2009

Ingrediente
apoximativ 2 kg de mere. 200 g zahar, 3/4 pachet de margarina "Unirea",scortisoara., Pentru blat : 8 oua,8 linguri zahar,8 lionguri faina, miroase ( esenta de rom si vanilie), pentru sirop: 6-7 linguri de zahar, o cana de apa si 50g cogniac, pentru ornat: 250g frisca hulala si ciocolata de menaj

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se curata merele de coaja, se scoate mijlocul si se aseaza intr-o cratita de ca 4 kh unul langa altul. Se umple mijlocul la mere cu margarina, se pun cele 200 g de zahar, se presara scortisoara si se da la cuptor ca 1/2h ( pana se inmoaie merele. Intre timp se face blatul:se separa albusul de galbenus, in albus se pune putina sare si se bate cu telul pana se ingroasa. Se adauga pe rand batandu-se incontinu cele 8 linguri de zahar si galbenusurile. Cand se pune faina se amesteca cu o spatula de lemn de jos in sus. Apoi se pun miroasele.
Cand merele sunt inmuiate, se adauga blatul si se baga iar la cuptor sa se coaca blatul.
Intre timp se face siropul si se toarna cand tortul este scos din cuptor cald.
Se lasa sa se raceasca in cratita si apoi se rastoarna pe o farfurie si se lasa sa se raceasca complet si se orneaza cu frisca, apoi se rade ciocolata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere - Maria

Tort de mere - Maria

1 kg de mere 50 gr de unt 100 gr de zahar 50-70 gr de nuca pisata dulceata de visine, de caise,

7 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Torturi
tort cu mere si crema de zahar ars

tort cu mere si crema de zahar ars

se curata merele se scobesc in mijoloc si se pudreaza cu scortisoara,se baga la microunde 5 min sa

33 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • apoximativ 2 kg de mere. 200 g zahar
  • 3/4 pachet de margarina "Unirea",scortisoara.
  • Pentru blat : 8 oua,8 linguri zahar,8 lionguri faina
  • miroase ( esenta de rom si vanilie)
  • pentru sirop: 6-7 linguri de zahar
  • o cana de apa si 50g cogniac
  • pentru ornat: 250g frisca hulala si ciocolata de menaj

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tiramisu delicios