Se curata merele de coaja, se scoate mijlocul si se aseaza intr-o cratita de ca 4 kh unul langa altul. Se umple mijlocul la mere cu margarina, se pun cele 200 g de zahar, se presara scortisoara si se da la cuptor ca 1/2h ( pana se inmoaie merele. Intre timp se face blatul:se separa albusul de galbenus, in albus se pune putina sare si se bate cu telul pana se ingroasa. Se adauga pe rand batandu-se incontinu cele 8 linguri de zahar si galbenusurile. Cand se pune faina se amesteca cu o spatula de lemn de jos in sus. Apoi se pun miroasele.
Cand merele sunt inmuiate, se adauga blatul si se baga iar la cuptor sa se coaca blatul.
Intre timp se face siropul si se toarna cand tortul este scos din cuptor cald.
Se lasa sa se raceasca in cratita si apoi se rastoarna pe o farfurie si se lasa sa se raceasca complet si se orneaza cu frisca, apoi se rade ciocolata.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii