autor:

Cely Snijec

» » Torturi

Tort de mere

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2009

Ingrediente
1 kg mere, 200 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1/2 pachet margarina, Blatul:, 2 oua, 2 linguri zahar, 2 linguri ulei, 2 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, 1 borcan gem sau dulceata, 1/2 kg frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se unge tava cu margarina, se tapeteaza cu zahar, se da la cuptor pana se caramelizeaza zaharul. Se asaza merele taiate felii, presarate cu zaharul ramas si zaharul vanilat si se da la cuptor pentru 15 minute, dupa care se intinde blatul:
Se bat galbenusele cu zaharul, se adauga uleiul, praful de copt si faina, la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Se da la copt. Se rastoarna pe un platou, se lasa la racit, se intinde un strat de gem sau dulceata, apoi se orneaza cu frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere si grepfruit

Tort de mere si grepfruit

Preparare Se curata merele de coaja si se taie dupa dorinta(ori se scobesc in mijloc si se umplu

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort de mere intregi

Tort de mere intregi

Intr-o cratita cu diametrul de 24 cm caramelizam cele 6 linguri de zahar si tapetam peretii cratitei

35 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Am facut tortul de mere respectand aceeasi tehnologie, cu mici modificari: Nu am taiat merele. Am scos miezul cu ajutorul ustensilului special, am umplut cu un amestec de nuca macinata, gem de visine si albus de ou.In rest am procedat la fel. A iesit mult mai bun si mai interesant

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cely , 20 mai 2009

    Scuze, nu am precizat ca tava se unge cu margarina. Eu nu insiropez, ca se insiropeaya de la siropul rezultat din zaharul caramelizat si zeama de la mere

  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine) , 19 mai 2009

    Foarte bun tortul de mere. Eu insiropez blatul.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 pachet margarina
  • Blatul:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 borcan gem sau dulceata
  • 1/2 kg frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

66 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Cely

Scuze, nu am precizat ca tava se unge cu margarina. Eu nu insiropez, ca se insiropeaya de la siropul rezultat din zaharul caramelizat si zeama de la mere

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese