Tort de mere

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tort de mere

Ingrediente

  • - 7 mere marisoare, Jonathan de preferinta
  • - 150 gr zahar
  • - Un pumn de stafide
  • - Scorţisoara
  • - Pt blat: 5 oua mari, 5 lg zahar, 5 lg faina,
  • un vf praf de copt

Mod de preparare

Intr-o cratiţă se pune la caramelizat 150 gr zahar şi se lasa pâna zahărul devine auriu, atenţie nu prea ars, ca se mai caramelizeaza cu merele la cuptor

Cu mare grija, cratita se tapeteaza cu zaharul caramelizat ( cam la inaltimea merelor)

Merele se scobesc la mijloc , se pudreaza in interior cu scorţişoară şi se umplu cu stafide si se aseaza cu umplutura in sus in cratita tapetata cu zaharul caramel.

Se da la cuptorul incins pana cand merele se coc ( se testeaza cu o scobitoare)- aprox 15-20 min

Intre timp, se bate blatul: albusul de la cele 5 oua se bate bine cu cele 5 linguri de zahar, apoi se adauga pe rand cele 5 galbenusuri. La final se adauga in ploaie faina si praful de copt ( nu se mai bate, se amesteca cu grija de sus in jos faina pana la incorporarea completa)

Compozitia astfel obtinuta se toarma cu grija peste merele copte si se mai da la cuptor aprox 15 min. pana cand blatul devine auriu.

Dupa ce e scos din cuptor, blatul se va verifica daca e desprins de pe marginea cratitei ( se trece cu lama unui cutit de jur imprejur) si apoi, se rastoarma pe un platou.

La alegere, se poate decora cu crema de vanilie si frisca ( eu nu am mai facut pt. ca are si asa destule calorii)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise