autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de mere

Autor: sandu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sandu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iulie 2010

Ingrediente
8-10 mere, depinde de marime, 200 g unt, 9 linguri zahar, 5 oua, 5 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, frisca, optional visine (din compot) sau nuci

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina cu 4 linguri de zahar. Se curata si se gauresc merele, inlaturand cocianul. Se aseaza merele in oala cu margarina si zaharul topit, gaurile se pot umple cu bucatele de mere, visine sau nuci.

Se pune la cuptor sa se inmoaie merele, cam 20 min. Din cand in cand se stropesc merele cu margarina topita din oala, sau daca reusiti chiar sa le intoarceti.

Se bat albusurile, apoi se adauga pe rand 5 linguri de zahar, apoi adaugam galbenusurile. Praful de copt se amesteca cu faina. Cu o ligura de lemn adaugam cele 5 linguri de faina pe rand, amestecant usor, sa nu ramana cocoloase.

Cand s-au inmuiat merele, turnati deasupra aluatul, si bagati in cuptorul incalzit. Se tine la foc mic. Verificati cu o scobitoare aluatul: cand nu ramane numic lipit de ea, e gata.

Se rastoarna tortul, se lasa la racit, apoi se orneaza cu frisca. Cel mai bune e rece, tinut la frigider!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi
Tort de mere

Tort de mere

Pt.blat,se face un pandispan,asa:albusurile se bat spuma,tare;se pune zaharul(si 1 lingura zeama

22 voturi    18 comentarii
5h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Un tortulet bun.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Un tort deosebit de gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 8-10 mere
  • depinde de marime
  • 200 g unt
  • 9 linguri zahar
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • frisca
  • optional visine (din compot) sau nuci

Raporteaza reteta

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Un tortulet bun.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat