Merele se curata de coaja si seminte si se lasa intregi sau jumatati -dupa preferinta
Se pun merele intr.o cratita cu cele 150 gr zahar si untul taiat cubulete.
Se dau la cuptor pana zaharul si untul se topesc si formeaza un sirop gros si merele se inmoaie.
intre timp facem aluatul de pandispan: albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat adaugam galbenusurile perand, coaja de lamaie si faian, amestecam cu o spatula.
punem apoi compozitia de pandispan peste mere si lasam la cuptor pana e gata copt blatul. rasturnam tortul pe un platou cu sus in jos ca merele sa vina deasupra. ornam cu frisca dupa ce s.a racit si apoi la frigider.
# daca facem intr.o cratita mai mare se pun mai multe oua si acelasi nr de linguri de zahar si linguri de faina
# in interiorul merelor putem pune dulceata , stafide, nuci

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii