autor:

doru simona

» » Torturi

Tort de mere

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 octombrie 2010

Ingrediente
* mere ionatan, nr in functie de marimea tavii in care facem, * 1/2 pachet unt/margarina, * 150 gr zahar si 3 linguri, * 3 oua, * 3 linguri faina, * zahar vanilat, * coaja lamaie, * frisca dupa preferinta

Dificultate: Redusa Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Merele se curata de coaja si seminte si se lasa intregi sau jumatati -dupa preferinta

Se pun merele intr.o cratita cu cele 150 gr zahar si untul taiat cubulete.

Se dau la cuptor pana zaharul si untul se topesc si formeaza un sirop gros si merele se inmoaie.

intre timp facem aluatul de pandispan: albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat adaugam galbenusurile perand, coaja de lamaie si faian, amestecam cu o spatula.

punem apoi compozitia de pandispan peste mere si lasam la cuptor pana e gata copt blatul. rasturnam tortul pe un platou cu sus in jos ca merele sa vina deasupra. ornam cu frisca dupa ce s.a racit si apoi la frigider.


# daca facem intr.o cratita mai mare se pun mai multe oua si acelasi nr de linguri de zahar si linguri de faina
# in interiorul merelor putem pune dulceata , stafide, nuci
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort cu mere si crema de zahar ars

tort cu mere si crema de zahar ars

se curata merele se scobesc in mijoloc si se pudreaza cu scortisoara,se baga la microunde 5 min sa

33 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort de mere cu dulceata

Tort de mere cu dulceata

Se pune zaharul pe foc direct in oala in care facem tortul. Amestecam mereu pana se topeste dupa

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    iulia , 03 mai 2015

    Nu se insiropeaza?

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2010

    Foarte bun si eu fac la fel ...

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2010

    Un deliciu!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • * mere ionatan
  • nr in functie de marimea tavii in care facem
  • * 1/2 pachet unt/margarina
  • * 150 gr zahar si 3 linguri
  • * 3 oua
  • * 3 linguri faina
  • * zahar vanilat
  • * coaja lamaie
  • * frisca dupa preferinta

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

10 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

iulia

Nu se insiropeaza?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata, frisca si fistic