autor:

Varadi Silvia

» » Torturi

Tort de mere

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Ingrediente
Blat:, 100g unt, 100g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 3 oua, 125g faina, 40g amidon, 1 lingurita praf de copt, 1 lingura nuci pisate fin, 50g ciocolata neagra rasa fin, un praf de sare, ½ lingurita coaja de lamaie rasa, Crema de mere:, 350g mere pasate, 2 lingurite amidon, 3 lingurite apa, Crema de branza:, 400g crema de branza(sau mascarpone), 3 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 plicuri gelatine granule, 250ml frisca lichida, 2 linguri zahar, Pentru decor:, 1 lingura gem de mere, 1 lingura nuci pisate, cacao pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Blat:
Cuptorul se incinge la 180gC.Se bate mai intai untul spuma cu 100g zahar.Se inglobeaza pe rand ouale,apoi praful de sare,coaja de lamaie si vanilia.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt si se adauga in crema de unt,apoi se pune nuca si ciocolata rasa fin.Se omogenizeaza amestecul.Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa si tapatata cu hartie de copt si se coace 20-25 de minute.Este gata cand trece testul cu scobitoarea.Se lasa la racit.
Crema de mere:
Se dizolva amidonul in apa,se adauga crema de mere(se gaseste in supermarket,daca nu aveti,puteti prepara piureul in casa din mere fierte,apoi pasate bine),se pun pe foc sa fiarba cateva clocote pana se ingroasa bine.Apoi se lasa la racit.
Crema de branza:
Se amesteca crema de branza cu zaharul si vanilia,apoi se adauga gelatina dizolvata ,conform instructiunilor de pe pachet,iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine,impreuna cu cele 2 linguri de zahar.Se opreste putina crema pentru decor.
Asamblare:
Intr-o forma de tort cu fundul detatasabil se aseaza o folie de plastic,apoi se aseaza blatul,crema de mere iar peste ea se aseaza crema de branza.Tortul se da la rece pentru 2-3 ore.Se scoate apoi din forma,se aseaza pe platou,iar marginea blatului se unge cu gem si se tapeteaza cu nuca pisata.Se taie fasii de hartie de copt late de 1 cm,se aseaza sub forma de gratar pe tort si intervalele se pudreaza cu cacao sau ciocolata rasa.Se scot cu grija fasiile de hartie.Se decoreaza cu crema pastrata si felii de mere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu nuca si frisca

Tort de mere cu nuca si frisca

6 linguri zahar se caramelizeaza in cratita in care vom pregati tortul.Dupa ce zaharul s-a caramelizat(

87 voturi    21 comentarii
1h 40 min
Torturi
Tort de mere in caramel cu scortisoara

Tort de mere in caramel cu scortisoara

Mai intai pregatim caramelul. Luam o cratita(in care ati mai facut caramel) si punem 5 linguri de

9 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

    Tentatie absoluta!***** Ce decoratie delicata ai realizat; arata superb. Am salvat reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

5 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 100g unt
  • 100g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 oua
  • 125g faina
  • 40g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura nuci pisate fin
  • 50g ciocolata neagra rasa fin
  • un praf de sare
  • ½ lingurita coaja de lamaie rasa
  • Crema de mere:
  • 350g mere pasate
  • 2 lingurite amidon
  • 3 lingurite apa
  • Crema de branza:
  • 400g crema de branza(sau mascarpone)
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatine granule
  • 250ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • Pentru decor:
  • 1 lingura gem de mere
  • 1 lingura nuci pisate
  • cacao pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Tentatie absoluta!***** Ce decoratie delicata ai realizat; arata superb. Am salvat reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort Dana