autor:

Oana M

» » Torturi

Tort de mere

Autor: Oana M (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana M (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 20 ianuarie 2011

Ingrediente
1 cana zahar, 5-6 mere, gem, miez de nuca, 8 oua, 4 linguri faina, 1/2 l lapte dulce

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se caramelizeaza 1 cana de zahar si se tapeteaza cratita cu sucul obtinut. Merele se curata de coaja, se taie pe jumatate, se scobesc, se umplu cu gem + miez de nuca (amestecate), se aseaza pe fundul cratitei si se da la cuptor aprox 15-20 min.

Separat se face o crema de zahar ars din 4 oua + 1/2 l lapte dulce.

Cand merele s-au inabusit putin si au devenit maronii, se toarna crema si se da iar la cuptor.

Intre timp se face un pandispan din 4 oua, 4 linguri faina, 4 linguri de zahar (se bat intai albusurile spuma cu zaharul , apoi se pun si galbenusurile iar la sfarsit faina).

Dupa ce s-a copt crema se pune pandispanul si se da iar la cuptor pt 20 min.

Cand este gata se rastoarna cald pe un platou sau farfurie intinsa. Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Se pune cana cu zahar intr-un vas pe foc impreuna cu o lingura de apa si se lasa la topit;cand a

7 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort cu mere

Tort cu mere

Secretul unei prajituri bune este sa adaugati toate ingredientele ca la maioneza. Merele se

0 voturi    1 comentariu
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cana zahar
  • 5-6 mere
  • gem
  • miez de nuca
  • 8 oua
  • 4 linguri faina
  • 1/2 l lapte dulce

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de mere cu crema de ciocolata