Tort de mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana zahar
  • 5-6 mere
  • gem
  • miez de nuca
  • 8 oua
  • 4 linguri faina
  • 1/2 l lapte dulce

Mod de preparare

Se caramelizeaza 1 cana de zahar si se tapeteaza cratita cu sucul obtinut. Merele se curata de coaja, se taie pe jumatate, se scobesc, se umplu cu gem + miez de nuca (amestecate), se aseaza pe fundul cratitei si se da la cuptor aprox 15-20 min.

Separat se face o crema de zahar ars din 4 oua + 1/2 l lapte dulce.

Cand merele s-au inabusit putin si au devenit maronii, se toarna crema si se da iar la cuptor.

Intre timp se face un pandispan din 4 oua, 4 linguri faina, 4 linguri de zahar (se bat intai albusurile spuma cu zaharul , apoi se pun si galbenusurile iar la sfarsit faina).

Dupa ce s-a copt crema se pune pandispanul si se da iar la cuptor pt 20 min.

Cand este gata se rastoarna cald pe un platou sau farfurie intinsa. Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Budinca de must

Budinca de must

Reteta de budinca de must. Cum se prepara budinca de must reteta delicioasa de toamna.

Budinca de must
Pasta de ardei kapia si gogosari

Pasta de ardei kapia si gogosari

Reteta de pasta de ardei kapia si gogosari. Cum se prepara pasta de ardei kapia si gogosari reteta fara conservanti.

Pasta de ardei kapia si gogosari
Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Reteta de gogosi rasucite. Cum prepari acasa reteta de gogosi rasucite.

Gogosi rasucite
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor