Se caramelizeaza 1 cana de zahar si se tapeteaza cratita cu sucul obtinut. Merele se curata de coaja, se taie pe jumatate, se scobesc, se umplu cu gem + miez de nuca (amestecate), se aseaza pe fundul cratitei si se da la cuptor aprox 15-20 min.
Separat se face o crema de zahar ars din 4 oua + 1/2 l lapte dulce.
Cand merele s-au inabusit putin si au devenit maronii, se toarna crema si se da iar la cuptor.
Intre timp se face un pandispan din 4 oua, 4 linguri faina, 4 linguri de zahar (se bat intai albusurile spuma cu zaharul , apoi se pun si galbenusurile iar la sfarsit faina).
Dupa ce s-a copt crema se pune pandispanul si se da iar la cuptor pt 20 min.
Cand este gata se rastoarna cald pe un platou sau farfurie intinsa. Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii