Ingrediente
8-10 mere, depinde de marime, 200 g margarina, 9 linguri zahar, 5 oua, 5 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, frisca, optional visine (din compot) sau nuci
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
772 voturi
Mod de preparare
Se pun la cuptor sa se inmoaie merele, cam 20 min. Din cand in cand se stropesc merele cu margarina topita din oala, sau daca reusiti chiar sa le intoarceti.
Se bat albusurile, apoi se adauga pe rand 5 linguri de zahar, apoi adaugam galbenusurile. Praful de copt se amesteca cu faina. Cu o ligura de lemn adaugam cele 5 linguri de faina pe rand, amestecant usor, sa nu ramana cocoloase.
Cand s-au inmuiat merele, turnati deasupra aluatul si bagati in cuptorul incalzit. Se tine la foc mic. Verificati cu o scobitoare aluatul: cand nu ramane numic lipit de ea, e gata.
Se rastoarna tortul, se lasa la racit, apoi se orneaza cu frisca. Cel mai bune e rece, tinut la frigider!!!
vera (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010
Superr !!!
constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010
O bunatate !
camelia , 10 februarie 2010
foarte bun tortul...
ANGELA DUMITRESCU , 27 ianuarie 2010
Foarte bun, nici nu ma asteptam sa-mi iasa ! De câte ori faceam un pandispan, imi iesea o "turta"! In cartea mea de bucate, scria sa pui zaharul tot deodata; eu il mixam putin cu albusul si apoi puneam galbenusurile si faina toate deodata. Iesea un fiasco total. Aveti grija sa nu faceti ca mine ! Aceasta reteta "mi-a deschis ochii" Va multumesc !
ionut , 05 ianuarie 2010
cel mai bun este tortul cu mere preferatul meu acum il prepar ma doresc pofta buna!!!!!
ionutz , 05 ianuarie 2010
cel mai bun este tortul cu mre
Daniela , 02 decembrie 2009
Akum lam luat de pe net si vreau sa il fak sunt sigura k o sami iasa;)
eu , 29 noiembrie 2009
foarte bun tortul
georgiana , 11 noiembrie 2009
vreau sa prepar si eu acest tort sper sa-mi iasa.
andreuzza , 02 noiembrie 2009
E foarte bun si cu un strat gros de crema de ciocolata pe deasupra. Baietelului meu ii place foarte mult sa manance acest desert si sa ma ajute la preparat. Pofta buna tuturor!
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009
Eu caramelizez zaharul, il las sa se raceasca in vasul in care fac tortul, apoi tai bucatele de unt sau margarina si le pun atat in mere cat si pe langa. Are un gust bun de caramel si iese si foarte usor din vas.
maria , 24 octombrie 2009
foarte spermos...
luiza , 14 septembrie 2009
Vrea sa zica cotorul :)
dorina , 26 august 2009
ce COCIAN frate..."Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina cu 4 linguri de zahar. Se curata si se gauresc merele, inlaturand cocianul."
sabina , 24 mai 2009
E excelent, alor mei le place f. mult. Pe mine m-a invatat o doamna la serviciu ca deasupra cand este pe jumatate gata sa torn compozitie de crema de zahar ars si apoi lasat la racit si ornat cu frisca. E delicios. Sa incercati. Eu am avut mare succes cu el. S-a mancat imediat. Alte torturi mai ramaneau cateva zile prin frigider. Asta nu.
Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009
Un tort excelent.Eu presar peste mere scortisoara si am umplut interiorul merelor cu stafide pe care le am inmuiat in lapte.
luciana , 28 martie 2009
Dupa curatarea marului de coaja si de scoaterea cotorasului cu un obiect special, interiorul se umple cu diverse gemuri si prin aluat poti pune bucatele de nuci, eu asa fac mereu si vreau sa-ti spun ca iese super.
roxana , 28 februarie 2009
Nu am gustat niciodata acest tort de mere, dar il voi gatii si apoi voi gusta! Pofta buna la toti!
gabriela , 31 ianuarie 2009
Mi-a placut tortul foarte mult.
Ankana , 25 ianuarie 2009
Excelenta reteta, eu am mai pus pe fundul cratitii felii de ananas cu cate o visina din dulceata apoi am aranjat merele....rece e minunat si mai ales ornat cu frisca si fructe (capsuni, afine, zmeura si mure)
lucica , 27 octombrie 2008
Usor de facut.