autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente: 280 g zahar, , 6 oua, , 280 g nuci, , 50 g pesmet, , 5 mere acrisoare, , 1 lingura rom., Pentru glazura: 100 g zahar pudra, , 2 linguri rom.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se unge o forma cu unt si se presara cu faina. Se freaca galbenusurile cu zaharul, timp de o jumatate de ora, pana apar basicute. Se adauga nucile zdrobite, merele curatate si date pe razatoare si pesmetul stropit cu rom. La urma se incorporeaza usor albusurile batute spuma. Se toarna compozitia in forma si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, tortul se taie in doua, se umple cu marmelada si se acopera cu glazura de rom, preparata la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu frisca

Tort de mere cu frisca

Merele se curata de coaja si se scoate mijlocul fara a le taia.Se pun intr-o cratita cele 6 linguri

32 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de mere cu branza

Tort de mere cu branza

Intr-un bol, frecam untul tinut la temperatura camerei, cu zaharul, coaja de lamiae si esenta de

49 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valentin Baciu (Chef de cuisine) , 23 mai 2008

    e foarte bun.. recomand

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 280 g zahar
  • 6 oua
  • 280 g nuci
  • 50 g pesmet
  • 5 mere acrisoare
  • 1 lingura rom.
  • Pentru glazura: 100 g zahar pudra
  • 2 linguri rom.

Raporteaza reteta

Fara foto

Valentin Baciu (Chef de cuisine)

e foarte bun.. recomand

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Vis de ciocolata
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania