autor:

» » Torturi

Tort de mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente: 280 g zahar, , 6 oua, , 280 g nuci, , 50 g pesmet, , 5 mere acrisoare, , 1 lingura rom., Pentru glazura: 100 g zahar pudra, , 2 linguri rom.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se unge o forma cu unt si se presara cu faina. Se freaca galbenusurile cu zaharul, timp de o jumatate de ora, pana apar basicute. Se adauga nucile zdrobite, merele curatate si date pe razatoare si pesmetul stropit cu rom. La urma se incorporeaza usor albusurile batute spuma. Se toarna compozitia in forma si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, tortul se taie in doua, se umple cu marmelada si se acopera cu glazura de rom, preparata la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele. Merele curatate de coaja se dau prin razatoare, la fel si gutuile, spalate

0 voturi    0 comentarii
50 min
Torturi
Tort de mere

Tort de mere

Pt.blat,se face un pandispan,asa:albusurile se bat spuma,tare;se pune zaharul(si 1 lingura zeama

23 voturi    18 comentarii
5h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Valentin Baciu (Chef de cuisine) , 23 mai 2008

    e foarte bun.. recomand

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 280 g zahar
  • 6 oua
  • 280 g nuci
  • 50 g pesmet
  • 5 mere acrisoare
  • 1 lingura rom.
  • Pentru glazura: 100 g zahar pudra
  • 2 linguri rom.

Raporteaza reteta

Valentin Baciu (Chef de cuisine)

e foarte bun.. recomand

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de ananas si nuca de cocos