autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente: 280 g zahar, , 6 oua, , 280 g nuci, , 50 g pesmet, , 5 mere acrisoare, , 1 lingura rom., Pentru glazura: 100 g zahar pudra, , 2 linguri rom.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se unge o forma cu unt si se presara cu faina. Se freaca galbenusurile cu zaharul, timp de o jumatate de ora, pana apar basicute. Se adauga nucile zdrobite, merele curatate si date pe razatoare si pesmetul stropit cu rom. La urma se incorporeaza usor albusurile batute spuma. Se toarna compozitia in forma si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, tortul se taie in doua, se umple cu marmelada si se acopera cu glazura de rom, preparata la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere si grepfruit

Tort de mere si grepfruit

Preparare Se curata merele de coaja si se taie dupa dorinta(ori se scobesc in mijloc si se umplu

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort cu mere crude

Tort cu mere crude

Pui stafidele la inmuiat in rom si apoi pisezi biscuitii. Cureti merele si le razuiesti. Presezi

1 vot    0 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valentin Baciu (Chef de cuisine) , 23 mai 2008

    e foarte bun.. recomand

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 280 g zahar
  • 6 oua
  • 280 g nuci
  • 50 g pesmet
  • 5 mere acrisoare
  • 1 lingura rom.
  • Pentru glazura: 100 g zahar pudra
  • 2 linguri rom.

Raporteaza reteta

Fara foto

Valentin Baciu (Chef de cuisine)

e foarte bun.. recomand

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise