autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente: 280 g zahar, , 6 oua, , 280 g nuci, , 50 g pesmet, , 5 mere acrisoare, , 1 lingura rom., Pentru glazura: 100 g zahar pudra, , 2 linguri rom.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se unge o forma cu unt si se presara cu faina. Se freaca galbenusurile cu zaharul, timp de o jumatate de ora, pana apar basicute. Se adauga nucile zdrobite, merele curatate si date pe razatoare si pesmetul stropit cu rom. La urma se incorporeaza usor albusurile batute spuma. Se toarna compozitia in forma si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, tortul se taie in doua, se umple cu marmelada si se acopera cu glazura de rom, preparata la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT DE MERE IN RAZA

TORT DE MERE IN RAZA

Punem intr-un bol untul taiat cubulete,ouale,zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare.Mixam pana

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de mere si crema de vanilie

Tort cu jeleu de mere si crema de vanilie

Pregatim blatul: Separam ouale si batem spuma albusurile, apoi adaugam zaharul sub forma de ploaie

0 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valentin Baciu (Chef de cuisine) , 23 mai 2008

    e foarte bun.. recomand

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 280 g zahar
  • 6 oua
  • 280 g nuci
  • 50 g pesmet
  • 5 mere acrisoare
  • 1 lingura rom.
  • Pentru glazura: 100 g zahar pudra
  • 2 linguri rom.

Raporteaza reteta

Fara foto

Valentin Baciu (Chef de cuisine)

e foarte bun.. recomand

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Blatul : Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar