Tort de mere

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLAT: 200 g unt, 150 g zahar, 4 galbenusuri, 1 lg.coaja rasa de lamaie, 200 g faina;
  • UMPLUTURA: 200 ml apa, 75 g zahar, 1 lg.coaja rasa de lamaie, 3 linguri zeama de lamaie, scortisoara, 500 g mere, 4 albusuri;
  • PENTRU TAPETAT: untura, 2 linguri pesmet;
  • PENTRU ORNAT: 1-2 lg.zahar pudra sau frisca.

Mod de preparare

UMPLUTURA: Se fierb 200 ml apa cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie si scortisoara. Se curata merele, se taie felii si se adauga peste lichid. Se mai fierb 2 minute, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

BLATUL: Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja rasa de lamaie si faina. Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se ia o forma cu diametrul de 24 cm, se tapeteaza cu untura si pesmet. Jumatate din cantitatea de blat se toarna in forma, se adauga merele scurse si amestecate cu albusurile batute spuma, peste care se adauga cealalta jumatate de blat. Se coace 20 minute, se lasa sa se raceasca. Se rastoarna pe o farfurie de tort cu fata in jos, apoi se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta