autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de mere

Autor: Titiana Gutu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 28 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Titiana Gutu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 28 octombrie 2007

Ingrediente
BLAT: 200 g unt, 150 g zahar, 4 galbenusuri, 1 lg.coaja rasa de lamaie, 200 g faina, UMPLUTURA: 200 ml apa, 75 g zahar, 1 lg.coaja rasa de lamaie, 3 linguri zeama de lamaie, scortisoara, 500 g mere, 4 albusuri, PENTRU TAPETAT: untura, 2 linguri pesmet, PENTRU ORNAT: 1-2 lg.zahar pudra sau frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

UMPLUTURA: Se fierb 200 ml apa cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie si scortisoara. Se curata merele, se taie felii si se adauga peste lichid. Se mai fierb 2 minute, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
BLATUL: Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja rasa de lamaie si faina. Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se ia o forma cu diametrul de 24 cm, se tapeteaza cu untura si pesmet. Jumatate din cantitatea de blat se toarna in forma, se adauga merele scurse si amestecate cu albusurile batute spuma, peste care se adauga cealalta jumatate de blat. Se coace 20 minute, se lasa sa se raceasca. Se rastoarna pe o farfurie de tort cu fata in jos, apoi se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu frisca si blat

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

181 voturi    22 comentarii
2h
Torturi
Tort de mere cu aluat de clătite

Tort de mere cu aluat de clătite

Am pregătit merele ca la plăcinta de mere: - am spălat merele, le-am curăţat de coajă, -

6 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • BLAT: 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 1 lg.coaja rasa de lamaie
  • 200 g faina
  • UMPLUTURA: 200 ml apa
  • 75 g zahar
  • 1 lg.coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • scortisoara
  • 500 g mere
  • 4 albusuri
  • PENTRU TAPETAT: untura
  • 2 linguri pesmet
  • PENTRU ORNAT: 1-2 lg.zahar pudra sau frisca.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort spirala de ciocolata si cafea Tort spirala de ciocolata si cafea

Se prepar? aluatul pentru blat : se bat albu?urile spum? cu un praf de sare, apoi se adaug? zah?rul ?i se bat în continuare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Tort cu doua creme