autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de mere

Autor: Titiana Gutu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 28 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Titiana Gutu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 28 octombrie 2007

Ingrediente
BLAT: 200 g unt, 150 g zahar, 4 galbenusuri, 1 lg.coaja rasa de lamaie, 200 g faina, UMPLUTURA: 200 ml apa, 75 g zahar, 1 lg.coaja rasa de lamaie, 3 linguri zeama de lamaie, scortisoara, 500 g mere, 4 albusuri, PENTRU TAPETAT: untura, 2 linguri pesmet, PENTRU ORNAT: 1-2 lg.zahar pudra sau frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

UMPLUTURA: Se fierb 200 ml apa cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie si scortisoara. Se curata merele, se taie felii si se adauga peste lichid. Se mai fierb 2 minute, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
BLATUL: Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja rasa de lamaie si faina. Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se ia o forma cu diametrul de 24 cm, se tapeteaza cu untura si pesmet. Jumatate din cantitatea de blat se toarna in forma, se adauga merele scurse si amestecate cu albusurile batute spuma, peste care se adauga cealalta jumatate de blat. Se coace 20 minute, se lasa sa se raceasca. Se rastoarna pe o farfurie de tort cu fata in jos, apoi se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu crema de ciocolata

Tort de mere cu crema de ciocolata

BLATUL : Albusurile separate de galbenusuri se bat spuma cu zaharul peste care se adauga galbenusurile

2 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Prajitura Tort de ciocolata cu mere

Prajitura Tort de ciocolata cu mere

Mai multe retete vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com Eu am facut blat de tort! Se

14 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • BLAT: 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 1 lg.coaja rasa de lamaie
  • 200 g faina
  • UMPLUTURA: 200 ml apa
  • 75 g zahar
  • 1 lg.coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • scortisoara
  • 500 g mere
  • 4 albusuri
  • PENTRU TAPETAT: untura
  • 2 linguri pesmet
  • PENTRU ORNAT: 1-2 lg.zahar pudra sau frisca.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort Anca, cu nuca Tort Anca, cu nuca

Pentru onomastica mea, am pregatit un tort de toamnă cu nuci rumenite, cremă de brânză şi struguri albi Pentru ca nuca

1 vot    2 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de coarne