UMPLUTURA: Se fierb 200 ml apa cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie si scortisoara. Se curata merele, se taie felii si se adauga peste lichid. Se mai fierb 2 minute, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
BLATUL: Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja rasa de lamaie si faina. Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se ia o forma cu diametrul de 24 cm, se tapeteaza cu untura si pesmet. Jumatate din cantitatea de blat se toarna in forma, se adauga merele scurse si amestecate cu albusurile batute spuma, peste care se adauga cealalta jumatate de blat. Se coace 20 minute, se lasa sa se raceasca. Se rastoarna pe o farfurie de tort cu fata in jos, apoi se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu frisca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii