UMPLUTURA: Se fierb 200 ml apa cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie si scortisoara. Se curata merele, se taie felii si se adauga peste lichid. Se mai fierb 2 minute, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
BLATUL: Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja rasa de lamaie si faina. Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se ia o forma cu diametrul de 24 cm, se tapeteaza cu untura si pesmet. Jumatate din cantitatea de blat se toarna in forma, se adauga merele scurse si amestecate cu albusurile batute spuma, peste care se adauga cealalta jumatate de blat. Se coace 20 minute, se lasa sa se raceasca. Se rastoarna pe o farfurie de tort cu fata in jos, apoi se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu frisca.
Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituriGateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii