autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de mere

Autor: Titiana Gutu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 28 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Titiana Gutu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 28 octombrie 2007

Ingrediente
BLAT: 200 g unt, 150 g zahar, 4 galbenusuri, 1 lg.coaja rasa de lamaie, 200 g faina, UMPLUTURA: 200 ml apa, 75 g zahar, 1 lg.coaja rasa de lamaie, 3 linguri zeama de lamaie, scortisoara, 500 g mere, 4 albusuri, PENTRU TAPETAT: untura, 2 linguri pesmet, PENTRU ORNAT: 1-2 lg.zahar pudra sau frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

UMPLUTURA: Se fierb 200 ml apa cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie si scortisoara. Se curata merele, se taie felii si se adauga peste lichid. Se mai fierb 2 minute, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
BLATUL: Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja rasa de lamaie si faina. Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se ia o forma cu diametrul de 24 cm, se tapeteaza cu untura si pesmet. Jumatate din cantitatea de blat se toarna in forma, se adauga merele scurse si amestecate cu albusurile batute spuma, peste care se adauga cealalta jumatate de blat. Se coace 20 minute, se lasa sa se raceasca. Se rastoarna pe o farfurie de tort cu fata in jos, apoi se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cremos cu mere și frișcă

Tort cremos cu mere și frișcă

Am amestecat praful de budinca cu zaharul si cateva linguri de suc, dupa care am adaugat restul de

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de mere

Tort de mere

Intr-o oala se face o crusta de zahar ars din 3 linguri de zahar. Se curata merele de coaja si se

46 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • BLAT: 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 1 lg.coaja rasa de lamaie
  • 200 g faina
  • UMPLUTURA: 200 ml apa
  • 75 g zahar
  • 1 lg.coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • scortisoara
  • 500 g mere
  • 4 albusuri
  • PENTRU TAPETAT: untura
  • 2 linguri pesmet
  • PENTRU ORNAT: 1-2 lg.zahar pudra sau frisca.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu nuci, fără făină