autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de mere

Autor: Titiana Gutu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 28 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Titiana Gutu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 28 octombrie 2007

Ingrediente
BLAT: 200 g unt, 150 g zahar, 4 galbenusuri, 1 lg.coaja rasa de lamaie, 200 g faina, UMPLUTURA: 200 ml apa, 75 g zahar, 1 lg.coaja rasa de lamaie, 3 linguri zeama de lamaie, scortisoara, 500 g mere, 4 albusuri, PENTRU TAPETAT: untura, 2 linguri pesmet, PENTRU ORNAT: 1-2 lg.zahar pudra sau frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

UMPLUTURA: Se fierb 200 ml apa cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie si scortisoara. Se curata merele, se taie felii si se adauga peste lichid. Se mai fierb 2 minute, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
BLATUL: Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja rasa de lamaie si faina. Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se ia o forma cu diametrul de 24 cm, se tapeteaza cu untura si pesmet. Jumatate din cantitatea de blat se toarna in forma, se adauga merele scurse si amestecate cu albusurile batute spuma, peste care se adauga cealalta jumatate de blat. Se coace 20 minute, se lasa sa se raceasca. Se rastoarna pe o farfurie de tort cu fata in jos, apoi se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT CU MERE

TORT CU MERE

Aşezaţi pe foc cratiţa în care urmează să preparaţi tortul, puneţi 4 linguri de zahăr în

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars

Zaharul se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece

79 voturi    35 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • BLAT: 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 1 lg.coaja rasa de lamaie
  • 200 g faina
  • UMPLUTURA: 200 ml apa
  • 75 g zahar
  • 1 lg.coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • scortisoara
  • 500 g mere
  • 4 albusuri
  • PENTRU TAPETAT: untura
  • 2 linguri pesmet
  • PENTRU ORNAT: 1-2 lg.zahar pudra sau frisca.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu menta