autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de mere

Autor: Titiana Gutu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 28 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Titiana Gutu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 28 octombrie 2007

Ingrediente
BLAT: 200 g unt, 150 g zahar, 4 galbenusuri, 1 lg.coaja rasa de lamaie, 200 g faina, UMPLUTURA: 200 ml apa, 75 g zahar, 1 lg.coaja rasa de lamaie, 3 linguri zeama de lamaie, scortisoara, 500 g mere, 4 albusuri, PENTRU TAPETAT: untura, 2 linguri pesmet, PENTRU ORNAT: 1-2 lg.zahar pudra sau frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

UMPLUTURA: Se fierb 200 ml apa cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie si scortisoara. Se curata merele, se taie felii si se adauga peste lichid. Se mai fierb 2 minute, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
BLATUL: Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja rasa de lamaie si faina. Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se ia o forma cu diametrul de 24 cm, se tapeteaza cu untura si pesmet. Jumatate din cantitatea de blat se toarna in forma, se adauga merele scurse si amestecate cu albusurile batute spuma, peste care se adauga cealalta jumatate de blat. Se coace 20 minute, se lasa sa se raceasca. Se rastoarna pe o farfurie de tort cu fata in jos, apoi se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere

Tort de mere

Intr-o cratiţă se pune la caramelizat 150 gr zahar şi se lasa pâna zahărul devine auriu, atenţie

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars

Zaharul se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece

81 voturi    35 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • BLAT: 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 1 lg.coaja rasa de lamaie
  • 200 g faina
  • UMPLUTURA: 200 ml apa
  • 75 g zahar
  • 1 lg.coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • scortisoara
  • 500 g mere
  • 4 albusuri
  • PENTRU TAPETAT: untura
  • 2 linguri pesmet
  • PENTRU ORNAT: 1-2 lg.zahar pudra sau frisca.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata amaruie