Se taie merele cubulete si se pun la foc mic cu o cana de zahar (daca merele sunt acre se pune mai mult zahar) si scortisoara (dupa gust)si se pune si esenta de rom diluata cu putina apa in cupele de la mere.
Se tin la foc circa 15 min apoi se dau la racit se separa galbenusul de albus, albusul se bate cu cana de zahar pana se formeaza o spuma apoi se adauga faina si galbenusurile care au fost frecate cu uleiul si zaharul vanilat.
Compozitia se amesteca cu merele racite si se toarna intr-o forma rotunda tapetata cu ulei si faina,se tine la cuptor 45-50 min se serveste cu frisca deasupra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii