autor:

FLORINEL

» » Torturi

Tort de mere ALY

Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
6-oua, 10-linguri ulei, 10-linguri zahar, 20-linguri faina, 1-plic praf de copt, 2-kg mere acrisoare, scortisoara, 2-pliculete zahar vanilat, frisca, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se taie merele cubulete si se pun la foc mic cu o cana de zahar (daca merele sunt acre se pune mai mult zahar) si scortisoara (dupa gust)si se pune si esenta de rom diluata cu putina apa in cupele de la mere.

Se tin la foc circa 15 min apoi se dau la racit se separa galbenusul de albus, albusul se bate cu cana de zahar pana se formeaza o spuma apoi se adauga faina si galbenusurile care au fost frecate cu uleiul si zaharul vanilat.

Compozitia se amesteca cu merele racite si se toarna intr-o forma rotunda tapetata cu ulei si faina,se tine la cuptor 45-50 min se serveste cu frisca deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere ALY" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort tiramisu

Tort tiramisu

Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat . Galbenusurile le mixam cu zaharul

39 voturi    12 comentarii
30 min
Torturi
Croquembouche

Croquembouche

1. Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt. 2. Intr-o

16 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 6-oua
  • 10-linguri ulei
  • 10-linguri zahar
  • 20-linguri faina
  • 1-plic praf de copt
  • 2-kg mere acrisoare
  • scortisoara
  • 2-pliculete zahar vanilat
  • frisca
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
tort de ciocolata si frisca si mandarine