autor:

FLORINEL

» » Torturi

Tort de mere ALY

Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
6-oua, 10-linguri ulei, 10-linguri zahar, 20-linguri faina, 1-plic praf de copt, 2-kg mere acrisoare, scortisoara, 2-pliculete zahar vanilat, frisca, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se taie merele cubulete si se pun la foc mic cu o cana de zahar (daca merele sunt acre se pune mai mult zahar) si scortisoara (dupa gust)si se pune si esenta de rom diluata cu putina apa in cupele de la mere.

Se tin la foc circa 15 min apoi se dau la racit se separa galbenusul de albus, albusul se bate cu cana de zahar pana se formeaza o spuma apoi se adauga faina si galbenusurile care au fost frecate cu uleiul si zaharul vanilat.

Compozitia se amesteca cu merele racite si se toarna intr-o forma rotunda tapetata cu ulei si faina,se tine la cuptor 45-50 min se serveste cu frisca deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere ALY" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort marmorat cu branza si ciocolata

Tort marmorat cu branza si ciocolata

1. Primul pas este să mărunţeşti biscuiţii digestivi şi să-i amesteci cu untul. Pune hârtie

15 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Pavlova cu nuci caramelizate si cacao

Pavlova cu nuci caramelizate si cacao

1. Preincalzim cuptorul la 140 grade C. 2. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. 3. Se incorporeaza

3 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 6-oua
  • 10-linguri ulei
  • 10-linguri zahar
  • 20-linguri faina
  • 1-plic praf de copt
  • 2-kg mere acrisoare
  • scortisoara
  • 2-pliculete zahar vanilat
  • frisca
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de mere special