autor:

Cristina Oprica

» » Dulciuri diverse

Tort de mere ca la Nuti

Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
mere cat sa incapa pe fundul vasului, 150g unt, 200g zahar, miez de nuca pentru pus in mere, Blat de pandispan:, 4 oua, 120g zahar, 70-80g faina, 1 lingurita zeama de lamaie, un praf de sare, arome, praf de copt, Frisca pentru imbracat tortul.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se curata merele de cotor si apoi de coaja.
Untul se preseaza pe fundul si peretii vasului de copt si se presara cu zahar. Se aseaza merele in vas unul langa altul si se pune nuca inauntrul fiecarui mar presarand si pe nuci putin zahar. Dupa gust, se poate adauga si cate o visina din dulceata (sau visinata) si/sau scortisoara.
Se da la cuptor la foc potrivit pana cand devin aurii si usor sticloase ca aspect.
Intre timp, se bat albusurile spuma cu zahar. Separat se bat galbenusurile cu un praf de sare si cu aromele si cu o lingurita de zeama de lamaie. Se incorporeaza peste albusuri se toarna faina in ploaie si putin praf de copt (nestins pentru ca am pus lamaie mai devreme).
Se omogenizeaza totul si se toarna peste merele coapte ca mai sus.
Se coace 20-25 de minute.
Cand e gata, se rastoana pe un platou fara sa se indeparteze vasul in care au copt. Se lasa asa sa se insiropeze si sa se raceasca (cel mai bine pana a doua zi).
Se imbraca in frisca si se orneaza dupa gust si inspiratie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere ca la Nuti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Vulcani de ciocolata

Vulcani de ciocolata

Pentru acest tip de prajitura sunt necesare forme din aluminiu (de unica folosinta ce se gasesc in

87 voturi    32 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Friganele cu topping de afine

Friganele cu topping de afine

Se taie franzela in felii . Se amesteca zaharul pudra cu laptele , iar ouale se bat spuma. Se trece

0 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • mere cat sa incapa pe fundul vasului
  • 150g unt
  • 200g zahar
  • miez de nuca pentru pus in mere
  • Blat de pandispan:
  • 4 oua
  • 120g zahar
  • 70-80g faina
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • arome
  • praf de copt
  • Frisca pentru imbracat tortul.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cornuri rasucite cu mere