Tort de mere ca la Nuti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • mere cat sa incapa pe fundul vasului
  • 150g unt
  • 200g zahar
  • miez de nuca pentru pus in mere
  • Blat de pandispan:
  • 4 oua
  • 120g zahar
  • 70-80g faina
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • un praf de sare, arome, praf de copt
  • Frisca pentru imbracat tortul.

Mod de preparare

Se curata merele de cotor si apoi de coaja.

Untul se preseaza pe fundul si peretii vasului de copt si se presara cu zahar. Se aseaza merele in vas unul langa altul si se pune nuca inauntrul fiecarui mar presarand si pe nuci putin zahar. Dupa gust, se poate adauga si cate o visina din dulceata (sau visinata) si/sau scortisoara.

Se da la cuptor la foc potrivit pana cand devin aurii si usor sticloase ca aspect.

Intre timp, se bat albusurile spuma cu zahar. Separat se bat galbenusurile cu un praf de sare si cu aromele si cu o lingurita de zeama de lamaie. Se incorporeaza peste albusuri se toarna faina in ploaie si putin praf de copt (nestins pentru ca am pus lamaie mai devreme).

Se omogenizeaza totul si se toarna peste merele coapte ca mai sus.

Se coace 20-25 de minute.

Cand e gata, se rastoana pe un platou fara sa se indeparteze vasul in care au copt. Se lasa asa sa se insiropeze si sa se raceasca (cel mai bine pana a doua zi).

Se imbraca in frisca si se orneaza dupa gust si inspiratie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise