Tort de mere coapte

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. mere frumoase
  • nuca
  • stafide
  • scortisoara
  • margarina
  • 12 linguri zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 plicuri de frisca praf
  • 8 linguri de ulei
  • 4 oua
  • o ciocolata rasa
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Se alege o cratita potrivita in diametru in care se pun 8 linguri de zahar si 8 linguri de ulei.

Se pune cratita in cuptor si se lasa la foc mic, pana se caramelizeaza zaharul. Atentie, zaharul nu trebuie lasat sa se caramelizeze prea tare.

Intre timp se curata merele, se scobesc si se umplu cu nuca, stafide, un virf de cutit de margarina, se pune deasupra scortisoara.

Se scoate cratita cu zaharul caramelizat de la cuptor. Se asaza merele umplute in cratita (vertical), unul linga altul pina se ocupa tot spatiul. Se dau la cuptor pana se coc. Atentie merele nu trebuie sa se coaca foarte tare. Ele trebuie sa-si pastreze forma si sa nu se farime dupa coacere. Pina se coc merele se prepara un pandispan din 4 oua, 4 linguri de faina, 4 linguri de zahar si 1 plic praf de copt. Albusurile se bat separat si galbenusurile impreuna cu zaharul tot separat, dupa care se amesteca intre ele si se adauga faina si praful de copt, dupa care se mai bat putin. Dupa ce s-au copt, se scoate cratita cu merele umplute din cuptor si se toarna pandispanul peste merele coapte, dupa care se pune din nou la cuptor, pina se coce pandispanul. Dupa ce s-a copt pandispanul, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, dupa care se rastoarna incet pe un platou. Se orneaza cu frisca si cu ciocolata rasa. Se da la frigifer si se lasa 2 ore.

Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise