autor:

adina72

» » Torturi

Tort de mere cu crema de ciocolata

Autor: adina72 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adina72 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 mai 2013

Ingrediente
Pentru blat : 6 oua, 6 linguri de faina, 6 linguri de zahar, 6 linguri de ulei, coaja rasa de la o lamaie, 1 praf de copt, 1 pic de sare, Pentru crema de ciocolata : 3 oua ,un pic de sare, 150g zahar, 125g faina, 100g amidon ,700ml lapte rece, 400g ciocolata de care preferati, Pentru ornare: 3 mere frumoase, 1 portocala, 2 plicuri de gelatina pt. tort, zahar 75g, sucul de la 1/2 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

BLATUL : Albusurile separate de galbenusuri se bat spuma cu zaharul peste care se adauga galbenusurile frecate cu putina sare si se amesteca pana se incorporeaza in compozitie . Se adauga faina si praful de copt in ploaie dupa ce au fost cernute si se amesteca usor de jos in sus iar la sfarsit se mai adauga coaja de lamaie rasa . Se toarna in forma de copt ( rotunda , dreptunghiulara etc.) si se da la cuptor la foc mediu pentru aprox. 45 min.
CREMA DE CIOCOLATA : Se separa albusurile de galbenusuri . Galbenusurile se vor amesteca cu sarea , 25g de zahar , faiana , amidonul diluat in putin lapte rece . Se subtiaza cu laptele care a fost fiert separat si apoi racit pana la temperatura camerei . In compozitia obtinuta se pune ciocolata maruntita si se pune pe foc , se amesteca continu pana se ingoasa . Crema astfel obtinuta se lasa la racit dupa care se amesteca foarte usor cu albusurile batule spuma cu restul de zahar (125g).
ASAMBLREA : Dupa ce sa racit blatul se taie in doua parti egale , se prepara un sirop din 75g zahar , 100ml apa si sucul de lamaie cu care se insiropeaza blatul . Crema se imparte in doua (3/4 - 1/4) . Se aseaza o felie de blat peste care se pune 3/4 din crema peste care se aseaza urmatoarea felie de blat se intinde 1/4 crema peste care se aseaza frumos feliile de mar stropite cu suc de lamaie si cele de portocala iar la sfarsit se toarna gelatina (pregatita conform instructiunilor) peste fructe .Se da la frigider pentru 2 ore cel putin .
VA UREZ POFTA BUNA !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Denisa

Tort Denisa

Mod de preparare: Blat de cacao: Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa

7 voturi    2 comentarii
4h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se separa albusurile de galbenusuri si se pun la mixat albusurile cu zaharul vanilat(50gr.zahar vanilat),se

0 voturi    1 comentariu
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adina Micu , 20 mai 2013

    pofta buna

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat : 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de copt
  • 1 pic de sare
  • Pentru crema de ciocolata : 3 oua ,un pic de sare
  • 150g zahar
  • 125g faina
  • 100g amidon ,700ml lapte rece
  • 400g ciocolata de care preferati
  • Pentru ornare: 3 mere frumoase
  • 1 portocala
  • 2 plicuri de gelatina pt. tort
  • zahar 75g
  • sucul de la 1/2 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de adina72
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina , coaja rasa de lamaie , bicarbonatul stins cu sucul de lamaie

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Jeleu de portocale

Jeleu de portocale

Se storc bine portocalele mari. Se fierbe un sirop din zahar si 200 ml apa pana se topeste bine zaharul

2 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Melci cu nuca

Melci cu nuca

Aluatul: Se cerne faina intr-un castron, in mijlocul ei se pune drojdia maruntita si zaharul si se

2 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort cu visine si crema de iaurt.