Pui la topit intr-o cratita inaltuta 7 linguri zahar,dupa ce s-a topit caramelizezi cratita si pe margini,pui feliile de mere si dai la cuptor la foc potrivit 25 de min.Intre timp faci crema de zahar ars astfel:bati albusurile a 4 oua cu 4 linguri de zahar pana se fac spuma,adaugi galbenusurile batute si ele un pic cu furculita si apoi laptele.Adaugi crema peste mere si mai dai 15 min la cuptor.Din restul oualelor faci un pandispan,la fel bati albusurile celor 4 oua care au mai ramas cu restul de 4 linguri de zahar spuma,adaugi galbenusurile si apoi faina.Pui si pandispanul deasupra,pui cativa mieji de nuca si mai dai la cuptor inca 15-20 min.Dupa ce s-a facut il lasi sa se raceasca putin in cratita,il rastorni pe un platou si-l lasi asa acoperit cu cratita in care l ai facut o ora (pentru a se insiropa cu siropul de la crema de zahar ars). Dupa ce s-a racit il decorezi cum vrei. E un deliciu.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii