Pui la topit intr-o cratita inaltuta 7 linguri zahar,dupa ce s-a topit caramelizezi cratita si pe margini,pui feliile de mere si dai la cuptor la foc potrivit 25 de min.Intre timp faci crema de zahar ars astfel:bati albusurile a 4 oua cu 4 linguri de zahar pana se fac spuma,adaugi galbenusurile batute si ele un pic cu furculita si apoi laptele.Adaugi crema peste mere si mai dai 15 min la cuptor.Din restul oualelor faci un pandispan,la fel bati albusurile celor 4 oua care au mai ramas cu restul de 4 linguri de zahar spuma,adaugi galbenusurile si apoi faina.Pui si pandispanul deasupra,pui cativa mieji de nuca si mai dai la cuptor inca 15-20 min.Dupa ce s-a facut il lasi sa se raceasca putin in cratita,il rastorni pe un platou si-l lasi asa acoperit cu cratita in care l ai facut o ora (pentru a se insiropa cu siropul de la crema de zahar ars). Dupa ce s-a racit il decorezi cum vrei. E un deliciu.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii