Se curata merele de coaja si se elimina cotorul.Vasul se unge cu unt,adaugam merele si umplutura lor (stafide,nuci etc.),si le tinem la cuptor ptr. 30 min.
In timpul in care merele sunt la cuptor pregatim caramelul si compozitia ptr. crema de zahar ars.
Dupa cele 30 min scoatem merele din cuptor,adaugam caramelul peste ele si compozitia de crema de zahar ars.Punem din nou la cuptor ptr. aproximativ 40 min.
Cand crema este gata scoatem vasul din cuptor,lasam sa se raceasca putin si intre timp pregatim compozitia ptr. blat.
Intr-un bol inalt batem albusurile spuma,apoi adaugam 3 linguri de zahar (lingura cu lingura),mixand bine dupa fiecare.
In alt bol batem galbenusurile,esenta si alte 3 linguri de zahar (pana isi dubleaza volumul).Adaugam galbenusurile batute peste albusuri,apoi adaugam faina in ploaie si amestecam usor.Inainte sa adaugam compozitia de blat,ungem peretii vasului cu unt si turnam peste mere si crema de zahar ars.
Dupa ce trece testul cu scobitoarea,il scoatem din cuptor si il lasam la racit cateva ore sau peste noapte.
Pentru a scoate tortul din vas,punem un platou deasupra si rasturnam vasul.
Daca nu este racit complet (in cazul in care nu este lasat peste noapte) il mai putem baga o ora la frigider.
Se orneaza dupa preferintele fiecaruia.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii