autor:

Elena_Grigore

» » Torturi

Tort de mere cu crema de zahar ars

Autor: Elena_Grigore (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena_Grigore (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 octombrie 2013

Ingrediente
BLATUL:, , 6 oua, , 6 linguri de zahar, , 6 linguri de faina, , esenta (la alegere), , , , CREMA DE ZAHAR ARS:, , 1 litru lapte, , 6 oua, , 150 gr. zahar, , esenta(la alegere), , , , CARAMELUL:, , 150 gr. zahar, , , , UMPLUTURA:, , 7-8 mere mari (depinde de vasul ales), , stafide sau nuci (optional), , , , Ne mai trebuie unt ptr. uns si 500 ml frisca ptr. ornat(la ornat am adaugat un plic de crema de vanilie,banane si struguri albi).

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se elimina cotorul.Vasul se unge cu unt,adaugam merele si umplutura lor (stafide,nuci etc.),si le tinem la cuptor ptr. 30 min.

In timpul in care merele sunt la cuptor pregatim caramelul si compozitia ptr. crema de zahar ars.

Dupa cele 30 min scoatem merele din cuptor,adaugam caramelul peste ele si compozitia de crema de zahar ars.Punem din nou la cuptor ptr. aproximativ 40 min.

Cand crema este gata scoatem vasul din cuptor,lasam sa se raceasca putin si intre timp pregatim compozitia ptr. blat.

Intr-un bol inalt batem albusurile spuma,apoi adaugam 3 linguri de zahar (lingura cu lingura),mixand bine dupa fiecare.

In alt bol batem galbenusurile,esenta si alte 3 linguri de zahar (pana isi dubleaza volumul).Adaugam galbenusurile batute peste albusuri,apoi adaugam faina in ploaie si amestecam usor.Inainte sa adaugam compozitia de blat,ungem peretii vasului cu unt si turnam peste mere si crema de zahar ars.

Dupa ce trece testul cu scobitoarea,il scoatem din cuptor si il lasam la racit cateva ore sau peste noapte.

Pentru a scoate tortul din vas,punem un platou deasupra si rasturnam vasul.

Daca nu este racit complet (in cazul in care nu este lasat peste noapte) il mai putem baga o ora la frigider.

Se orneaza dupa preferintele fiecaruia.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Pui la topit intr-o cratita inaltuta 7 linguri zahar,dupa ce s-a topit caramelizezi cratita si

11 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Se pune cana cu zahar intr-un vas pe foc impreuna cu o lingura de apa si se lasa la topit;cand a

7 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Elena_Grigore

    Elena_Grigore (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2013

    ms Valentina :*...l-am facut ptr. ziua de nastere a mamei mele...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

    e super...

  • Fara foto

    Daniela Lepadatu , 20 octombrie 2013

    se pun 3 la albus si 3 la galbenus .blatul se pune peste mere si crema de zahar si se lasa la cuptor cam 20 min pina trece proba scobitorii.E delicios,mult noroc

    • Fara foto

      Blidaru Diana , 19 octombrie 2013

      Nu am inteles un lucru. Pentru blat spui ca trebuie 6 linguri zahar, dar nu spui cate pui la albusuri si cate la galbenusuri. Alt lucru nu se specifica: daca compozitia pentru blat se toarna peste cea de zahar ars si cat se lasa la copt. Te rog sa faci completarile necesare pentru a putea incerca reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • BLATUL:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • esenta (la alegere)
  • CREMA DE ZAHAR ARS:
  • 1 litru lapte
  • 6 oua
  • 150 gr. zahar
  • esenta(la alegere)
  • CARAMELUL:
  • 150 gr. zahar
  • UMPLUTURA:
  • 7-8 mere mari (depinde de vasul ales)
  • stafide sau nuci (optional)
  • Ne mai trebuie unt ptr. uns si 500 ml frisca ptr. ornat(la ornat am adaugat un plic de crema de vanilie,banane si struguri albi).

Raporteaza reteta

Retete
de Elena_Grigore
Pulpite la cuptor cu masline

Pulpite la cuptor cu masline

Se curata cartofii,se spala si se taie in forma dorita. Pulpele de pui spalate si curatate de eventualele

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba cu coasta de porc

Ciorba cu coasta de porc

Se curata legumele si se toaca,apoi le punem la fiert. Carnea se spala si se portioneaza,se adauga

1 vot    2 comentarii
2h 40 min
Borsuri si Ciorbe

Elena_Grigore (Chef de cuisine)

ms Valentina :*...l-am facut ptr. ziua de nastere a mamei mele...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu pere si crema de iaurt
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania