Ingrediente
BLATUL:, , 6 oua, , 6 linguri de zahar, , 6 linguri de faina, , esenta (la alegere), , , , CREMA DE ZAHAR ARS:, , 1 litru lapte, , 6 oua, , 150 gr. zahar, , esenta(la alegere), , , , CARAMELUL:, , 150 gr. zahar, , , , UMPLUTURA:, , 7-8 mere mari (depinde de vasul ales), , stafide sau nuci (optional), , , , Ne mai trebuie unt ptr. uns si 500 ml frisca ptr. ornat(la ornat am adaugat un plic de crema de vanilie,banane si struguri albi).
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
8 voturi
Mod de preparare
In timpul in care merele sunt la cuptor pregatim caramelul si compozitia ptr. crema de zahar ars.
Dupa cele 30 min scoatem merele din cuptor,adaugam caramelul peste ele si compozitia de crema de zahar ars.Punem din nou la cuptor ptr. aproximativ 40 min.
Cand crema este gata scoatem vasul din cuptor,lasam sa se raceasca putin si intre timp pregatim compozitia ptr. blat.
Intr-un bol inalt batem albusurile spuma,apoi adaugam 3 linguri de zahar (lingura cu lingura),mixand bine dupa fiecare.
In alt bol batem galbenusurile,esenta si alte 3 linguri de zahar (pana isi dubleaza volumul).Adaugam galbenusurile batute peste albusuri,apoi adaugam faina in ploaie si amestecam usor.Inainte sa adaugam compozitia de blat,ungem peretii vasului cu unt si turnam peste mere si crema de zahar ars.
Dupa ce trece testul cu scobitoarea,il scoatem din cuptor si il lasam la racit cateva ore sau peste noapte.
Pentru a scoate tortul din vas,punem un platou deasupra si rasturnam vasul.
Daca nu este racit complet (in cazul in care nu este lasat peste noapte) il mai putem baga o ora la frigider.
Se orneaza dupa preferintele fiecaruia.
Pofta buna!
Blidaru Diana , 19 octombrie 2013
Nu am inteles un lucru. Pentru blat spui ca trebuie 6 linguri zahar, dar nu spui cate pui la albusuri si cate la galbenusuri. Alt lucru nu se specifica: daca compozitia pentru blat se toarna peste cea de zahar ars si cat se lasa la copt. Te rog sa faci completarile necesare pentru a putea incerca reteta.