Tort de mere cu crema de zahar ars

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort de mere cu crema de zahar ars

Ingrediente

  • BLATUL:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • esenta (la alegere)
  • CREMA DE ZAHAR ARS:
  • 1 litru lapte
  • 6 oua
  • 150 gr. zahar
  • esenta(la alegere)
  • CARAMELUL:
  • 150 gr. zahar
  • UMPLUTURA:
  • 7-8 mere mari (depinde de vasul ales)
  • stafide sau nuci (optional)
  • Ne mai trebuie unt ptr. uns si 500 ml frisca ptr. ornat(la ornat am adaugat un plic de crema de vanilie,banane si struguri albi).

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se elimina cotorul.Vasul se unge cu unt,adaugam merele si umplutura lor (stafide,nuci etc.),si le tinem la cuptor ptr. 30 min.

In timpul in care merele sunt la cuptor pregatim caramelul si compozitia ptr. crema de zahar ars.

Dupa cele 30 min scoatem merele din cuptor,adaugam caramelul peste ele si compozitia de crema de zahar ars.Punem din nou la cuptor ptr. aproximativ 40 min.

Cand crema este gata scoatem vasul din cuptor,lasam sa se raceasca putin si intre timp pregatim compozitia ptr. blat.

Intr-un bol inalt batem albusurile spuma,apoi adaugam 3 linguri de zahar (lingura cu lingura),mixand bine dupa fiecare.

In alt bol batem galbenusurile,esenta si alte 3 linguri de zahar (pana isi dubleaza volumul).Adaugam galbenusurile batute peste albusuri,apoi adaugam faina in ploaie si amestecam usor.Inainte sa adaugam compozitia de blat,ungem peretii vasului cu unt si turnam peste mere si crema de zahar ars.

Dupa ce trece testul cu scobitoarea,il scoatem din cuptor si il lasam la racit cateva ore sau peste noapte.

Pentru a scoate tortul din vas,punem un platou deasupra si rasturnam vasul.

Daca nu este racit complet (in cazul in care nu este lasat peste noapte) il mai putem baga o ora la frigider.

Se orneaza dupa preferintele fiecaruia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise