autor:

mariana

» » Torturi

Tort de mere cu crema si bezea

Autor: mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, 6 mere, 200 g zahar, 100 g nuci zdrobite, 50 ml apa, , Ingrediente pentru crema:, 4 oua, 400 ml lapte, 4 linguri cu varf de zahar, 1 fiola esenta de vanilie, , Pentru bezea:, 4 albusuri, 50 g zahar, 1 plic de zahar vanilat, 1 lingura zeama de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se pune zaharul cu putina apa si se lasa la foc mic amestecand mereu pana se caramelizeaza frumos fara sa se arda. Se adauga nucile.

Cu caramelul obtinut se tapeteaza un vas cu peretii mai inalti care va merge la cuptor.

Se aranjeaza frumos in vas peste caramel feliile de mere.

Se dau la cuptor, dar sa nu se inmoaie de tot. Intre timp se prepara crema astfel: se fierbe laptele cu esenta de vanilie.

Separat se amesteca ouale cu zaharul, apoi se toarna laptele in fir subtire si amestecandu-se continuu.

Se toarna compozitia de oua si lapte peste merele care sunt gata pe jumatate,apoi se da vasul din nou la cuptor pana se leaga crema.

Albusurile se bat bine cu zaharul , zaharul vanilat si zeama de lamaie si se pune sub forma de valuri peste crema.

Se mai da la cuptor cam 15 minute la foc mic pana se intareste bezeaua. E foarte bun servit rece.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu crema si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Pentru blat procedăm astfel: Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o

3 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort de ciocolata cu migdale

Tort de ciocolata cu migdale

Pregatim blatul cu cacao astfel: Galbenusurile le frecam cu zahar pana devin o crema si adaugam o

2 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 6 mere
  • 200 g zahar
  • 100 g nuci zdrobite
  • 50 ml apa
  • Ingrediente pentru crema:
  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri cu varf de zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 50 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingura zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de mariana
Vinete umplute cu fars

Vinete umplute cu fars

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul. Jumatatile de vinete

9 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon prajit cu salata

Somon prajit cu salata

• Amestecam 2 linguri ulei de masline, 2 linguri suc de lamaie si mustarul. Ungem medalioanele

8 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui