autor:

mariana

» » Torturi

Tort de mere cu crema si bezea

Autor: mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, 6 mere, 200 g zahar, 100 g nuci zdrobite, 50 ml apa, , Ingrediente pentru crema:, 4 oua, 400 ml lapte, 4 linguri cu varf de zahar, 1 fiola esenta de vanilie, , Pentru bezea:, 4 albusuri, 50 g zahar, 1 plic de zahar vanilat, 1 lingura zeama de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se pune zaharul cu putina apa si se lasa la foc mic amestecand mereu pana se caramelizeaza frumos fara sa se arda. Se adauga nucile.

Cu caramelul obtinut se tapeteaza un vas cu peretii mai inalti care va merge la cuptor.

Se aranjeaza frumos in vas peste caramel feliile de mere.

Se dau la cuptor, dar sa nu se inmoaie de tot. Intre timp se prepara crema astfel: se fierbe laptele cu esenta de vanilie.

Separat se amesteca ouale cu zaharul, apoi se toarna laptele in fir subtire si amestecandu-se continuu.

Se toarna compozitia de oua si lapte peste merele care sunt gata pe jumatate,apoi se da vasul din nou la cuptor pana se leaga crema.

Albusurile se bat bine cu zaharul , zaharul vanilat si zeama de lamaie si se pune sub forma de valuri peste crema.

Se mai da la cuptor cam 15 minute la foc mic pana se intareste bezeaua. E foarte bun servit rece.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu crema si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT SPUMA DE LAMAIE

TORT SPUMA DE LAMAIE

Sirop:Zeama de la lamaie se pune pe foc cu 3 linguri zahar + 2 linguri apa pana se face un sirop. Blat:Untul

27 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Briza marii

Briza marii

Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam

5 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 6 mere
  • 200 g zahar
  • 100 g nuci zdrobite
  • 50 ml apa
  • Ingrediente pentru crema:
  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri cu varf de zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 50 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingura zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de mariana
Vinete umplute cu fars

Vinete umplute cu fars

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul. Jumatatile de vinete

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon prajit cu salata

Somon prajit cu salata

• Amestecam 2 linguri ulei de masline, 2 linguri suc de lamaie si mustarul. Ungem medalioanele

9 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Cheesecake cu fructe congelate Cheesecake cu fructe congelate

Mod de preparare pentru blat: se topeste untul la foc mic. Se maruntesc biscuitii, se toarna untul peste biscuiti, se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort trei ciocolate cu aroma de menta Tort trei ciocolate cu aroma de menta

Pentru blat: ouale intregi impreuna cu zaharul se mixeaza pana se deschid la culoare si se tripleaza in volum. Peste spuma de oua se

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Tort crema de zahar ars