Intr-un vas se pune zaharul cu putina apa si se lasa la foc mic amestecand mereu pana se caramelizeaza frumos fara sa se arda. Se adauga nucile.
Cu caramelul obtinut se tapeteaza un vas cu peretii mai inalti care va merge la cuptor.
Se aranjeaza frumos in vas peste caramel feliile de mere.
Se dau la cuptor, dar sa nu se inmoaie de tot. Intre timp se prepara crema astfel: se fierbe laptele cu esenta de vanilie.
Separat se amesteca ouale cu zaharul, apoi se toarna laptele in fir subtire si amestecandu-se continuu.
Se toarna compozitia de oua si lapte peste merele care sunt gata pe jumatate,apoi se da vasul din nou la cuptor pana se leaga crema.
Albusurile se bat bine cu zaharul , zaharul vanilat si zeama de lamaie si se pune sub forma de valuri peste crema.
Se mai da la cuptor cam 15 minute la foc mic pana se intareste bezeaua. E foarte bun servit rece.Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii