Intai trebuie fiert orezul circa 20-25 de minute,la o cana de orez punem 3 cani de apa.Dupa ce l-am fiert il dam deoparte la racit.Curatam merele.Le taiem felioare si le punem intr-o forma de 28 cm de tort,care trebuie unsa cu unt.Punem zahar peste ele si pe deasupra punem si cele doua lingurite de zahar brun si le bagam la cuptor pentru 25 minute.Separat topim cele 100 gr de unt si-l dam la racit.Dupa ce s-a racit untul,frecam untul cu cele 3 oua si adaugam si cele 2 linguri de faina si 100 gr de zahar.Dupa ce s-au racit merele, punem orezul racit peste mere si apoi venim cu ouale,untul si zaharul pe deasupra.Bagam din nou tava de tort la cuptor, pentru 40 minute.Il lasam sa se raceasca in cuptor si apoi il ornam cu frisca batuta Hulala.Am de facut o remarca, acest tort, este foarte delicios, daca il mancam dupa cel putin 8 ore tinut la frigider.Este un tort delicios si racoritor, dar rece de la frigider.Ornamtentarea tortului depinde de placerea fiecaruia.Pofta buna !!!
Acest tort l-am facut pe data de 08 07 2009,l-am testat de pe o reteta de pe Ptit Chef,iar pozele expuse contin si persoana mea.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii