In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei. Merele se taie felii, se scoate cotorul de pe fiecare feliuta si se aseaza pe fundul cratitei (peste zaharul caramelizat), astfel incat sa il acopere in totalitate. Albusurile se bat spuma tare, cu mixerul (atunci cind se intoarce cratita sa nu curga). Se adauga cele 6 linguri de zahar si se bat pina devine o bezea tare. Cele 6 galbenusuri se freaca cu cele 4 linguri de ulei, turnate ca la maioneza, apoi se pun cele 6 linguri de faina. Apoi albusul batut spuma in prealabil se amesteca usor de jos in sus in compozitia de oua cu faina. Acest aluat se toarna peste mere si se da la cuptorul incins (180 g C) circa 45 minute. Vom verifica cu scobitoarea daca este copt aluatul. Dupa ce s-a copt, se rastoarna imediat pe un platou. Se lasa la racit, apoi se imbraca cu ciocolata pe care am topit-o inainte si in care am adaugat si frisca lichida (4 sau 5 linguri de frisca). Dupa ce s-a racit ciocolata de pe tort,adaugam din abundenta si frisca batuta si il ornam cum dorim. Este foarte gustos si fara frisca,dar mult mai bun cu frisca si cu ciocolata. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii