Tort de mere cu frisca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort de mere cu frisca

Ingrediente

  • 6 mere parfumate
  • 6 linguri zahar
  • 6 lingurite de miere
  • scortisoara
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1/4 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat burboune
  • 400 ml frisca lichida

Mod de preparare

Merele se curata de coaja si se scoate mijlocul fara a le taia.Se pun intr-o cratita cele 6 linguri de zahar si se topesc , dupa care se misca cratita in asa fel incat marginile sa fie acoperite cu zaharul ars. Se lasa cratita la racit si apoi se aseaza merele intregi , in picioare, astfel incat sa ocupe toatya suprafata cratitei. Daca sunt prea multe se mai renunta la ele, iar daca sunt prea putine se mai adauga 1-2 mere, in functie de cratita pe care o aveti. Se adauga cate o lingurita de miere in fiecare mar si se pudreaza cu scortisoara. Se da cratita la cuptor pentru aproximativ 30 minute, pana cand se inmoaie merele. Intre timp se pregateste blatul. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare. galbenusurile se bat cu 4 linguri de zahar pana isi dubleaza volumul. Se amesteca cele doua compozitii, se adauga faina, zaharul vanilat si praful de copt si se toarna peste merele din cratita, dupa ce acestea s-au inmuiat in cuptor. Mai stau la cuptor aproximativ 25-30 minute dupa care se scoate cratita din cuptor si se rastoarna imediat pe platoul de tort. Nu trebuie lasat sa se raceasca in cratita pentru ca altfel nu veti mai putea sa scoateti tortul intreg( se intareste zaharul ars). Se lasa sa se raceasca pe platou si se orneaza cu frisca din belsug. Este un tort foarte usor si aromat si poate fi servit cu orice ocazie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise