autor:

Laura_Nechita

» » Torturi

Tort de mere cu migdale

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 noiembrie 2013

Ingrediente
6 oua mari, 6 lg indulcitor xilitol (se poate folosi aceeasi cantitate de zahar), 4 lg migdale macinate, 3 lg faina, 1 lg scortisoara macinata, 4 mere golden mari, 2 lg indulcitor, 400 ml apa, 3 lg indulcitor pt sirop, 800 gr smantana proaspata, 4 lg indulcitor pt frisca, 1 cub mic unt moale

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Mai intai, am batut smantana cu indulcitor pana am obtinut o frisca tare. Am dat la frigider. Am pornit cuptorul.



Am spalat si curatat merele de coaja. Le-am taiat feliute mai mici sau mai mari. Am presarat 2 lg de indulcitor si 1 lgta scortisoara peste ele. Cojile si cotoarele le-am pus intr-o craticioara, am adaugat 400 ml apa si le-am pus la fiert. Intre timp, am separat ouale. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat indulcitorul si am batut in continuare pana am obtinut o bezea lucioasa. Am adaugat unul cate unul, toate galbenusurile, le-am incorporat bine, apoi am adaugat migdalele macinate si faina. Cu o paleta de mixer, am amestecat manual compozitia.



Am pregatit o forma de copt, am asezat merele, cateva cubulete mici de unt si peste ele am turnat compozitia de oua. Am dat la cuptor pentru vreo 40-50 minute. Dupa ce s-a copt, am scos blatul, l-am lasat sa se raceasca. Siropul de mere, fiert, l-am luat de pe foc, l-am strecurat si am adaugat indulcitorul. L-am lasat la racit.



Dupa ce s-a racit blatul de tort, l-am rasturnat pe un platou mare, cu partea cu mere in sus. L-am insiropat cu siropul de mere si apoi l-am imbracat si ornat cu frisca si ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Mini tort de zahar ars

Mini tort de zahar ars

Intr-un vas topim 50 g zahar impreuna cu doua linguri de apa, pana obtinem caramelul. Punem cate

4 voturi    3 comentarii
35 min
Torturi
Tort de fructe

Tort de fructe

se separa galbenusurile de albusuri. laptele, galbenusurile si 300g zahar se fieb la foc mic amestecand

9 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 6 oua mari
  • 6 lg indulcitor xilitol (se poate folosi aceeasi cantitate de zahar)
  • 4 lg migdale macinate
  • 3 lg faina
  • 1 lg scortisoara macinata
  • 4 mere golden mari
  • 2 lg indulcitor
  • 400 ml apa
  • 3 lg indulcitor pt sirop
  • 800 gr smantana proaspata
  • 4 lg indulcitor pt frisca
  • 1 cub mic unt moale

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

42 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

22 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata