autor:

cristy

» » Torturi

Tort de mere cu nuci si zahar ars

Autor: cristy (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristy (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
400gr zahar(200gr pentru blat,200gr pentru caramelizat, 120gr faina,3 oua,putina esenta de vanilie,700gr mere(9buc.),1 pahar de apa,200gr nuci,4 linguri de sirop din dulceata de visine,4 linguri de zahar(care se amesteca cu siropul),50gr unt

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

-Se pune zaharul la ars,iar cand e caramelizat tapetam cu el bine vasul
-Merele se curatade coajasi se scobesc inauntru
-Se face blatul,se adauga faina in ploaie,si se amesteca cu o lingura de lemn
-Siropul de la dulceata se amesteca cu nucile(macinate pe jumatate)si zaharul
-Se umplu merele,tava se unge cu 50 gr unt ,se pun merele in tava si blatul peste ele la foc
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu nuci si zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 400gr zahar(200gr pentru blat,200gr pentru caramelizat
  • 120gr faina,3 oua,putina esenta de vanilie,700gr mere(9buc.),1 pahar de apa,200gr nuci,4 linguri de sirop din dulceata de visine,4 linguri de zahar(care se amesteca cu siropul),50gr unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu blat de cacao