Tort de mere de post, la slow cooker Crock-Pot

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Tort de mere de post, la slow cooker Crock-Pot

Ingrediente

  • 200 gr zahar
  • 4-5 mere
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita praf copt
  • 1 cana apa minerala
  • 1/2 cana ulei
  • esenta rom

Mod de preparare

Punem zaharul in vasul aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital. Pentru ca acesta este detasabil si poate fi folosit si pe aragaz vom carameliza zaharul pe flacara aragazului.

Intindem caramelul pe fundul vasului si pe peretii acestuia. Curatam de coaja si cotoare merele, le taiem felii si le asezam pe fundul vasului astfel incat sa il acoperim in intregime.

Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si praful de copt. adaugam apa minerala, uleiul si esenta de rom si amestecam pana obtinem un aluat omogen. Turnam aluatul peste mere.

Setam temperatura aparatului Crock-Pot la high pentru patru ore.

Rasturnam tortul cu fundul in sus pe un platou astfel incat merele vor ramane deasupra. Lasam sa se raceasca apoi taiem felii.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi