Freci spuma margarina cu 2 linguri zahar pudra si zaharul vanilat si o dai la frigider. In acest timp cureti merele, le dai pe razatoarea cu ochiuri mari, le amesteci apoi cu zaharul ramas si cu scortisoara si le lasi deoparte 10 minute, ca sa se scurga zeama. Le calesti intr-o cratita pe foc mic pana se inmoaie si nu mai ramane nici un pic de zeama. Pui compozitia la rece si in acest timp dai biscuitii prin masina de tocat si-i presari pe un platou. Separat, topesti si ciocolata cu uleiul pe baie de aburi. Dupa ce s-a racit compozitia de mere, o rastorni pe platoul cu biscutii macinati si-i dai forma rotunda. Imbraci tortul cu ciocolata topita, il ornezi cu cateva felii de mere si-l pui in frigider pentru 1-2 ore.
Sfaturi!
Pentru aceasta reteta cele mai bune sunt merele acrisoare. Cu mere dulci vei avea un tort prea dulce.
Daca ai unt foloseste-l in loc de margarina si vei obtine un amestec mai gustos.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii