Tort de mere fara blat, cu ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 mere
  • 1/2 pachet de margarina
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 biscuiti simpli
  • 150 g ciocolata menaj
  • 1 lingura ulei.

Mod de preparare

Freci spuma margarina cu 2 linguri zahar pudra si zaharul vanilat si o dai la frigider. In acest timp cureti merele, le dai pe razatoarea cu ochiuri mari, le amesteci apoi cu zaharul ramas si cu scortisoara si le lasi deoparte 10 minute, ca sa se scurga zeama. Le calesti intr-o cratita pe foc mic pana se inmoaie si nu mai ramane nici un pic de zeama. Pui compozitia la rece si in acest timp dai biscuitii prin masina de tocat si-i presari pe un platou. Separat, topesti si ciocolata cu uleiul pe baie de aburi. Dupa ce s-a racit compozitia de mere, o rastorni pe platoul cu biscutii macinati si-i dai forma rotunda. Imbraci tortul cu ciocolata topita, il ornezi cu cateva felii de mere si-l pui in frigider pentru 1-2 ore.

Sfaturi!

Pentru aceasta reteta cele mai bune sunt merele acrisoare. Cu mere dulci vei avea un tort prea dulce.

Daca ai unt foloseste-l in loc de margarina si vei obtine un amestec mai gustos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise