autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Torturi

Tort de mere - Maria

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 ianuarie 2010

Ingrediente
1 kg de mere, 50 gr de unt, 100 gr de zahar, 50-70 gr de nuca pisata, dulceata de visine, de caise, de coji de pepene verde, miere, scortisoara,, , , Pt. Pandispan:, , 4 oua, 100 ml apa rece, 250 gr de zahar, 200 gr de faina, rom, vanilie, coaja de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

1 kg de mere
50 gr de unt
100 gr de zahar
50-70 gr de nuca pisata
dulceata de visine, de caise, de coji de pepene verde, miere, scortisoara,

Se pregateste o cratita care se unge cu unt, peste care se va pune zaharul tos, merele se curata de coaja si li se scoate miezul. Se pun in cratita deja pregatita, dupa cum urmeaza, merele se vor umple cu diverse dulceturi, eu am pus cate o lingurita de dulceata de visine, de caise si de coji de pepene, am presarat scortisoara, am pus un pic de miere dupa care am presarat nuca pisata. Am presarat si cateva coacaze, dupa care am dat la cuptor cratita. Se da la foc potrivit.

Separat trecem la pregatirea pandispanului dupa cum urmeaza:

punem in robotul de bucatarie cele 4 albusuri cu 100 ml de apa rece, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul prin capacul robotului, acesta nu se va opri din amestecare, se adauga treptat si galbenusurile si faina. Verificam daca zaharul din cratita de la cuptor s-a caramelizat si daca merele s-au inmuiat numai dupa aceea putem pune compozitia de pandispan.

Dupa ce se pune compozitia de pandispan, focul aragazului se va da mare, pentru a putea creste acesta si de a fi patruns bine.

Pentru a evita sa curga din cratita si de a se face fum este indicat sa punem o tava in care am pus putina apa. A se evita deschiderea usii aragazului in prima jumatate de ora.

Se poate verifica din cand in cand si daca constatam ca este facut se inchide focul aragazului si se mai lasa 10 minute in cuptor, dupa care se ia un cutit si se desprinde de pe marginile cratitei si se va incerca rasturnarea pe un platou cu mare atentie. Se va decora cu frisca, cu kiwi, cu topping de ciocolata si zmeura ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere - Maria" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort parfais

Tort parfais

Freci untul cu zaharul bine de tot, adaugi galbenusurile, cacaua si albusurile batute spuma. Ungi

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Cheesecake Padurea Neagra

Cheesecake Padurea Neagra

Pornim cuptorul, la foc mediu. Cu ajutorul unui robot, macinam biscuitii. Untul il topim si il

27 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Delicios!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

    Cred ca a fost foarte delicios.Felicitari,ai votul meu.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Arata super bine...Este o reteta care trebuie incercata...

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      arata bine felicitari

    • Fara foto

      ionascu_elena70 (Bucatar) , 01 februarie 2010

      cred ca e f buna. am sa incerc si eu .

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Rapid si foarte bun

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      foarte bun! Si eu prepar acest tort si e racoritor

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de mere
  • 50 gr de unt
  • 100 gr de zahar
  • 50-70 gr de nuca pisata
  • dulceata de visine
  • de caise
  • de coji de pepene verde
  • miere
  • scortisoara,
  • Pt. Pandispan:
  • 4 oua
  • 100 ml apa rece
  • 250 gr de zahar
  • 200 gr de faina
  • rom
  • vanilie
  • coaja de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

mirey (Chef de cuisine)

Delicios!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Torturi
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe