autor:

mariana scarlat

» » Torturi

TORT DE MERE MARY

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Ingrediente
-2Kg de mere marime potrivită(câte încap pe fundul unei crătiţi de 3l), -2 căni de zahăr, -un pachet de unt, -dulceaţă de vişine, -un pumn de nuci râşnite, - 6 ouă, - o cană făina, - un pachet zahăr vanilat, - un pachet praf de copt, - 2 linguri de ulei, - frişcă

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Merele curăţate de coajă şi se seminţe, se umplu cu dulceaşă de vişine amestecată cu nucile râşnite, se aşează în cratiţă după ce am pus în ea o cană de zahăr.
Printre mere şi pe mere se pune untul tăiat cubuleţe.
Cratiţa se bagă în cuptorul încălzit şi se lasă până se coc merele. Se scot din cuptor şi se lasă la răcit.
Peste mere se toarnă pandişpanul care se prepară aşa:
Se separa albuşul de gălbenuş. Peste gălbenuşuri adăugăm cele 2 linguri de ulei, se amestecă uşor. Albuşurile se bat spumă,se adaugă a cana de zahar şi se bate in continuare, se adaugă un pachet de zahăr vanilat. Se bat foarte bine. Albuşurile bătute se adaugă peste gălbenuşuri încet , cu grijă, apoi se adugă încet o cană de făină şi un praf de copt. Se incorporează totul bine până când coca face băţicuţe, apoi se toarnă peste mere şi se bagă din nou la cuptor, până când se coce şi nu se lipeşte de scobitoarea cu care îl încercăm.
După ce îl scoatem din cuptor şi se răceşte puţin, îl răsturnăm pe un platou. După ce se răceşte de tot îl ornăm cu frişcă, sau cu frişcă şi ciocolată, sau cum ne pricepem mai bine şi îl punem la rece. Nu este nevoie de însiropare pentru că se însiropează de la mere.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE MERE MARY" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si coaja rasa de lamaie.Compozitia

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort cu crema ciocolata Andreea

Tort cu crema ciocolata Andreea

Pentru blat Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, miezul de nuca, ciocolata topita, zaharul

12 voturi    9 comentarii
1h 50 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 august 2009

    Se pare ca ne plac aceleas prajituri.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 august 2009

    Am scris 2k, pentru ca unul e prea putin si eu pun si sferturi printe ele si pe margini

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 august 2009

    Imi place mult tortul de mere...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 august 2009

      Este un tort care il fac si eu destul de des.... Dar caramelizez zaharul in cratita inainte de a pune merele.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Felicitari !Ador tot ce e cu mere;dar am o intrebare:nu sint prea multe 2 kg?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • -2Kg de mere marime potrivită(câte încap pe fundul unei crătiţi de 3l)
  • -2 căni de zahăr
  • -un pachet de unt
  • -dulceaţă de vişine
  • -un pumn de nuci râşnite
  • - 6 ouă
  • - o cană făina
  • - un pachet zahăr vanilat
  • - un pachet praf de copt
  • - 2 linguri de ulei
  • - frişcă

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Se pare ca ne plac aceleas prajituri.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pavlova cu crema de vanilie