autor:

Fara foto

» » Torturi

tort de mere, pere, caise

Autor: emma mititelu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: emma mititelu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 septembrie 2005

Ingrediente
mere 1,5kg /pere/caise, 1 lingura unt/margarina, 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 6 linguri apa, 100g frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

36 voturi

Mod de preparare

1.Intr-o tava rotunda, care se unge cu unt se pun merele/perele curatate de coaja si samburi (pot fi intregi sau taiate in doua)sau caisele cu tot cu coaja dar fara samburi. Daca fructele sunt mai tari si nu sunt prea zemoase se pun in scobitura samburilor un pic de unt.
2. Cele 6 galbenusuri se amesteca cu zaharul pana ce zaharul se topeste, apoi se adauga cele 6 linguri de faina si apa.Se amesteca pana se omogenizeza.
Albusurile se bat spuma separat, cu mixerul pana ce spuma sta lipita de vasul in care s-au batut( cand intoarceti vasul cu josul in sus, spuma trebuie sa stea pe fundul vasului fara sa cada)
La sfarsit se adauga albusurile batuta spuma peste compozitia facuta anterior, putin cate putin si se amesteca cu o lingura foarte usor.(Daca va grabiti la amestecat, aluatul va cadea cand il scoateti din cuptor)
Cand totul e gata, adaugati aluatul obtinut peste merele ce le-ati pus in tava.
Dati tava la cuptor, foc mediu si lasati tortul la copt pentru circa 45 de minute. Ca sa fiti siguri ca aluatul e bine copt, introduceti in aluat o scobitoare din lemn. Daca scobitoarea ramane curata, fara aluat pe ea, atunci tortul e gata.
Scoateti tava din cuptor, puneti un platou peste tava si rasturnati tortul pe platou. Lasati-l sa se raceasca foarte, foarte bine dupa care il puteti orna cu frisca sau orice altceva doriti sau aveti prin casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "tort de mere, pere, caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Mentolat de Sarbatori

Tort Mentolat de Sarbatori

Blaturi: Incalzim cuptorul la 175C si tapetam 2 tavi de 21 cm diametru cu unt, faina si hartie de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu cesti

Tort cu cesti

Blat: Am separat albusurile de galbenus si le-am batut spuma impreuna cu apa si praful de copt.Adaugam

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    Apetisant. Am facut doar cum mere, dar crec ca e mai gustos cu mai multe arome de fructe diferite.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

36 voturi

Ingrediente

  • mere 1,5kg /pere/caise
  • 1 lingura unt/margarina
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri apa
  • 100g frisca

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Apetisant. Am facut doar cum mere, dar crec ca e mai gustos cu mai multe arome de fructe diferite.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Raw cu zmeura, caise si frisca din seminte de floarea soarelui