autor:

Silvia

» » Torturi

Tort de mere si frisca

Autor: Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 august 2009

Ingrediente
-4 oua, -6 linguri faina, -4 linguri zahar tos, -1 kg mere, -1 cutie smantana pentru frisca, -unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata merele de coaja,se taie in doua si se scoate mijlocul,jumatatile de mar se aseaza intr o oala unsa cu unt.Se pune cate putin unt si zahar peste mere si se lasa la cuptor pina cand devin \"aurii\".
Cand sunt gata se scoate oala si se lasa la racit si pregatim compozitia pentru blat.

Se separa in doua boluri albusurile de galbenusuri si cu mixerul se bat albusurile spuma circa 3 min la viteza mare apoi se adauga 4 linguri de zahar si se bat inca 3-4 min.Galbenusurile se bat si ele cu mixerul aproximativ 3 min.Apoi se adauga peste albusurile batute spuma,impreuna cu cele 4 linguri de faina si se amesteca usor de sus in jos compozitia.Puteti adauga foarte putina sare doar pentru gust.
Aceasta compozitie se adauga peste merele coapte si se lasa la cuptor(preincalzit) la aprox 175°C in jur de 25-35 de min.Verificati cu o scobitoare daca s-a copt inainte de al scoate din cuptor.
Cand tortul este gata ,se rastoarna pe un fund de lemn cu merele deasupra si se lasa la racit.Apoi se taie in doua si se insiropeaza,puteti folosi sirop din compot.
Smantana pentru frisca se bate cu 2-3 linguri zahar cu mixerul foarte bine ,pueti adauga si intaritor de frisca.
Puneti frisca intre cele doua jumatati de blat si adaugati ultima jumate cu merele deasupra.Se lasa la rece aprox 3 ore inainte de a fi servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cremos cu mere și frișcă

Tort cremos cu mere și frișcă

Am amestecat praful de budinca cu zaharul si cateva linguri de suc, dupa care am adaugat restul de

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de mere cu nuca si frisca

Tort de mere cu nuca si frisca

6 linguri zahar se caramelizeaza in cratita in care vom pregati tortul.Dupa ce zaharul s-a caramelizat(

87 voturi    21 comentarii
1h 40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Apetisant!!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • -4 oua
  • -6 linguri faina
  • -4 linguri zahar tos
  • -1 kg mere
  • -1 cutie smantana pentru frisca
  • -unt

Raporteaza reteta

COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

Apetisant!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu friscă si capșuni