Se curata merele de coaja,se taie in doua si se scoate mijlocul,jumatatile de mar se aseaza intr o oala unsa cu unt.Se pune cate putin unt si zahar peste mere si se lasa la cuptor pina cand devin \"aurii\".
Cand sunt gata se scoate oala si se lasa la racit si pregatim compozitia pentru blat.
Se separa in doua boluri albusurile de galbenusuri si cu mixerul se bat albusurile spuma circa 3 min la viteza mare apoi se adauga 4 linguri de zahar si se bat inca 3-4 min.Galbenusurile se bat si ele cu mixerul aproximativ 3 min.Apoi se adauga peste albusurile batute spuma,impreuna cu cele 4 linguri de faina si se amesteca usor de sus in jos compozitia.Puteti adauga foarte putina sare doar pentru gust.
Aceasta compozitie se adauga peste merele coapte si se lasa la cuptor(preincalzit) la aprox 175°C in jur de 25-35 de min.Verificati cu o scobitoare daca s-a copt inainte de al scoate din cuptor.
Cand tortul este gata ,se rastoarna pe un fund de lemn cu merele deasupra si se lasa la racit.Apoi se taie in doua si se insiropeaza,puteti folosi sirop din compot.
Smantana pentru frisca se bate cu 2-3 linguri zahar cu mixerul foarte bine ,pueti adauga si intaritor de frisca.
Puneti frisca intre cele doua jumatati de blat si adaugati ultima jumate cu merele deasupra.Se lasa la rece aprox 3 ore inainte de a fi servit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii