Tort de mere si frisca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -4 oua
  • -6 linguri faina
  • -4 linguri zahar tos
  • -1 kg mere
  • -1 cutie smantana pentru frisca
  • -unt

Mod de preparare

Se curata merele de coaja,se taie in doua si se scoate mijlocul,jumatatile de mar se aseaza intr o oala unsa cu unt.Se pune cate putin unt si zahar peste mere si se lasa la cuptor pina cand devin \"aurii\".

Cand sunt gata se scoate oala si se lasa la racit si pregatim compozitia pentru blat.

Se separa in doua boluri albusurile de galbenusuri si cu mixerul se bat albusurile spuma circa 3 min la viteza mare apoi se adauga 4 linguri de zahar si se bat inca 3-4 min.Galbenusurile se bat si ele cu mixerul aproximativ 3 min.Apoi se adauga peste albusurile batute spuma,impreuna cu cele 4 linguri de faina si se amesteca usor de sus in jos compozitia.Puteti adauga foarte putina sare doar pentru gust.

Aceasta compozitie se adauga peste merele coapte si se lasa la cuptor(preincalzit) la aprox 175°C in jur de 25-35 de min.Verificati cu o scobitoare daca s-a copt inainte de al scoate din cuptor.

Cand tortul este gata ,se rastoarna pe un fund de lemn cu merele deasupra si se lasa la racit.Apoi se taie in doua si se insiropeaza,puteti folosi sirop din compot.

Smantana pentru frisca se bate cu 2-3 linguri zahar cu mixerul foarte bine ,pueti adauga si intaritor de frisca.

Puneti frisca intre cele doua jumatati de blat si adaugati ultima jumate cu merele deasupra.Se lasa la rece aprox 3 ore inainte de a fi servit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise