Tort de migdale, alune sau nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 albusuri
  • 250g zahar pudra
  • 250g migdale
  • alune sau nuci pisate; Crema: 200g unt proaspat
  • 10 galbenusuri
  • 200g zahar
  • 3 linguri lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura de nes

Mod de preparare

Albusurile se bat bine spuma, se adauga zaharul pudra si migdalele sau alunele sau nucile pisate. Se face o pasta din care se coc pe fundul formei de tort (bine unsa) 3 foi. Crema: se bat galbenusurile cu zaharul. Se adauga 3 linguri de lapte cald, vanilie, 3 linguri cacao si o lingura de nes. Se amesteca pe marginea masinii sau pe baia de apa pina incepe sa se ingroase. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu 200g unt proaspat, frecat spuma. Se ung atit blaturile, cit si pe deasupra cu aceasta crema. Se garniseste cu fructe, ciocolata, nuci glasate in zahar ars, alune sau migdale rumenite putin la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii
Gogosi glazurate

Gogosi glazurate

Reteta de gogosi glazurate. Gogosi glazurate reteta simpla si delicioasa. Gogosi americane glazurate. Reteta de Donuts....

Gogosi glazurate
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor