autor:

Gabriella Kassas

» » Dulciuri diverse

Tort de migdale cu crema de lamaie

Autor: Gabriella Kassas (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriella Kassas (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Ingrediente
160 g unt sau margarină, 310 g zahăr, 6 ouă, 150 g făină, 75 g migdale tăiate mărunt, 1 plic praf de copt, 3 linguri lapte, 3 lămâi zemoase, 60 g amidon alimentar, 3 kiwi, 2 portocale, 200 g frişcă, 150 g ciocolată menaj albă, unt sau margarină pentru uns forma.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

14 voturi

Mod de preparare

Se amestecă 100 g unt şi 150 g zahăr până se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă apoi, încetul cu încetul, trei ouă şi se amestecă din nou foarte bine.Se amestecă făina, migdalele tăiate mărunt şi praful de copt şi se adaugă la compoziţia de unt şi ou.Apoi se toarnă şi laptele şi se amestecă.Coca se pune într-o formă demontabilă de tort (cu diametrul de 26 cm), unsă şi se uniformizează.Se bagă în cuptorul încins şi se coace 30-35 de minute. Apoi se lasă să se răcească. Pentru crema de lămâie, se spală lămâile, se rad cojile şi se stoarce zeama. Se măsoară 150 ml de zeamă. Se fierb 350 ml de apă, împreună cu zeama de lămâie, cu cojile, cu 160 g zahăr şi cu untul rămas.Se dizolvă amidonul alimentar în puţină apă, se amestecă cu lichidul şi se lasă să mai dea o dată în clocot.Se adaugă şi ciocolata albă, după ce aceasta s-a topit se lasă să se răcească puţin.Se iau ouăle rămase şi se separă albuşul de gălbenuş, se bat gălbenuşurile şi se amestecă cu crema.După ce s-a răcit, se întinde pe tort şi se lasă la rece aproximativ trei ore. Se cojesc portocalele şi fructele de kiwi astfel încât să nu mai rămână deloc coajă şi apoi se taie fructele în felii subţiri.Se desprinde tortul din formă şi se ornează cu felii de portocale şi kiwi.Apoi, se bate bine frişca şi se unge marginea tortului, iar cantitatea rămasă se pune într-un poş şi se ornează suprafaţa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de migdale cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu branza si struguri

Briose cu branza si struguri

Briosele in diferite culori si arome sunt preferatele familiei mele, asa ca de aceasta data am pregatit

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Jeleu de portocale

Jeleu de portocale

Se taie portocalele pe jumătate, se stoarce sucul și se strecoară într-un pahar gradat.

4 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Arata foarte bine...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

    Dar blatul se taie sau crema se pune doar deasupra?

  • Gabriella Kassas

    Gabriella Kassas (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

    Scuze pentru petele alea dupa poze dar era site-ul blogului meu ca le editasem mai de mult asa.

Dificultate

Redusa

Timp

3h

14 voturi

Ingrediente

  • 160 g unt sau margarină
  • 310 g zahăr
  • 6 ouă
  • 150 g făină
  • 75 g migdale tăiate mărunt
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri lapte
  • 3 lămâi zemoase
  • 60 g amidon alimentar
  • 3 kiwi
  • 2 portocale
  • 200 g frişcă
  • 150 g ciocolată menaj albă
  • unt sau margarină pentru uns forma.

Raporteaza reteta

Retete
de Gabriella Kassas
Pizza Calzone(reteta unica italieneasca)

Pizza Calzone(reteta unica italieneasca)

Din faina, drojdie, 600 ml apa calduta, sarea si 80 ml ulei se face un aluat care se lasa apoi 30

31 voturi    4 comentarii
1h
Paste si pizza
Semilune cu lamaie(prajituri cu lamaie)

Semilune cu lamaie(prajituri cu lamaie)

Se freaca untura(eu uneori pun 200g unt in loc de untura,dar e mai pufoasa cu untura)pana devine

3 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tarte cu lamaie

Tarte cu lamaie

Se face un aluat care se lasa la frigider jumatate de ora. Intr-un bol se pun 7 oua, 5 galbenusuri.zeama

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata foarte bine...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Chec de albus