autor:

» » Torturi

Tort de morcovi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 125 g unt, , 1 cana de zahar, , putin praf de scortisoara amestecat cu praf de nucsoara, , coaja unei portocale rase, , 2 oua, , 1 morcov mare curatat si ras, , 60 g nuci taiate, , 1 1/4 cana de faina, , 1 lingurita si jumatate de praf de copt, , un praf de sare, , 1/4 cana apa calda.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se ia o forma patrata (20x20 cm) si se unge cu unt topit sau untdelemn. Fundul si peretii tavii se acopera cu hartie de pergament care se unge si ea.
Se bate untul spuma. Se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva total. Se adauga condimentele si coaja de portocala. Se amesteca bine. Se pun ouale unul dupa altul, se amesteca bine, apoi se pun morcovii, nucile, faina, praful de copt si praful de sare. Aluatul se omogenizeaza cu putina apa.
Se pune aluatul in forma si se da la cuptor. Se coace 30-35 de minute, pana ce un pai introdus in el ramane uscat. Se lasa prajitura in forma 10 minute, apoi se rastoarna pe un gratar de prajituri si se lasa sa se raceasca. Se decoreaza cu frisca stropita cu suc de lamaie sau cu crema de unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu morcovi si crema de branza

Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu morcovi si nuca

Tort cu morcovi si nuca

Blatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea. Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta


  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 125 g unt
  • 1 cana de zahar
  • putin praf de scortisoara amestecat cu praf de nucsoara
  • coaja unei portocale rase
  • 2 oua
  • 1 morcov mare curatat si ras
  • 60 g nuci taiate
  • 1 1/4 cana de faina
  • 1 lingurita si jumatate de praf de copt
  • un praf de sare
  • 1/4 cana apa calda.

Raporteaza reteta

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu piersici si crema de lapte