autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de morcovi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 125 g unt, , 1 cana de zahar, , putin praf de scortisoara amestecat cu praf de nucsoara, , coaja unei portocale rase, , 2 oua, , 1 morcov mare curatat si ras, , 60 g nuci taiate, , 1 1/4 cana de faina, , 1 lingurita si jumatate de praf de copt, , un praf de sare, , 1/4 cana apa calda.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se ia o forma patrata (20x20 cm) si se unge cu unt topit sau untdelemn. Fundul si peretii tavii se acopera cu hartie de pergament care se unge si ea.
Se bate untul spuma. Se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva total. Se adauga condimentele si coaja de portocala. Se amesteca bine. Se pun ouale unul dupa altul, se amesteca bine, apoi se pun morcovii, nucile, faina, praful de copt si praful de sare. Aluatul se omogenizeaza cu putina apa.
Se pune aluatul in forma si se da la cuptor. Se coace 30-35 de minute, pana ce un pai introdus in el ramane uscat. Se lasa prajitura in forma 10 minute, apoi se rastoarna pe un gratar de prajituri si se lasa sa se raceasca. Se decoreaza cu frisca stropita cu suc de lamaie sau cu crema de unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de morcovi cu nuca

Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Torturi
Tort de morcovi

Tort de morcovi

Pentru cele 2 blaturi se amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 125 g unt
  • 1 cana de zahar
  • putin praf de scortisoara amestecat cu praf de nucsoara
  • coaja unei portocale rase
  • 2 oua
  • 1 morcov mare curatat si ras
  • 60 g nuci taiate
  • 1 1/4 cana de faina
  • 1 lingurita si jumatate de praf de copt
  • un praf de sare
  • 1/4 cana apa calda.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu banane