autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de morcovi cu caise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 100 g morcovi, , 50 g caise uscate, , 100 g faina, , 100 g zahar, , 1 pliculet drojdie uscata,, 1 lingurita zahar vanilat, , 4 oua, , 50 g ulei fin, , 1 varf de cutit nucsoara pisata,, sare, , 1 lingura zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata morcovii, se spala, se taie bucati si se pun pe foc intr-o oala cu apa rece. Dupa ce clocoteste apa, se lasa sa fiarba 30 de minute, se scurg si se maruntesc in mixer. Caisele se taie cubulete si se lasa 20 de minute in apa calduta, ca sa se umfle. Din faina, zahar, drojdie, zahar vanilat, oua, ulei, piureul de morcovi, nucsoara si o priza de sare se framanta un aluat. Se incinge cuptorul la 180° C si se unge o forma rotunda (detasabila) cu diametrul de 20 cm. Caisele se scurg, se incorporeaza in aluat, care se toarna in forma si se coace 35 de minute. Se scoate tortul din cuptor, se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se da din nou la cuptor - sub gril - si se lasa inca putin sa se rumeneasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de morcovi cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Indragostit cu Capsuni

Tort Indragostit cu Capsuni

Blat (pentru baza) Reteta asta de blat de cacao imi iese de FIECARE data (fata de cele cu albus

26 voturi    0 comentarii
5h
Torturi
Tort fara multe calorii

Tort fara multe calorii

Blat: Separi ouale. Galbenusele le freci cu 170 gr zahar, 170gr margarina.Cantitatile trebuie sa

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 100 g morcovi
  • 50 g caise uscate
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet drojdie uscata,
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 4 oua
  • 50 g ulei fin
  • 1 varf de cutit nucsoara pisata,
  • sare
  • 1 lingura zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort Trufa la rece cu glazura de ciocolata