autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de morcovi cu caise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 100 g morcovi,, 50 g caise uscate, , 100 g faina, , 100 g zahar, , 1 pliculet drojdie uscata, , 1 lingurita zahar vanilat, , 4 oua, , 50 g ulei fin, , 1 varf de cutit nucsoara pisata, , sare, , 1 lingura zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata morcovii, se spala, se taie bucati si se pun pe foc intr-o oala cu apa rece. Dupa ce clocoteste apa, se lasa sa fiarba 30 de minute, se scurg si se maruntesc in mixer. Caisele se taie cubulete si se lasa 20 de minute in apa calduta, ca sa se umfle. Din faina, zahar, drojdie, zahar vanilat, oua, ulei, piureul de morcovi, nucsoara si o priza de sare se framanta un aluat. Se incinge cuptorul la 180° C si se unge o forma rotunda (detasabila) cu diametrul de 20 cm. Caisele se scurg, se incorporeaza in aluat, care se toarna in forma si se coace 35 de minute. Se scoate tortul din cuptor, se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se da din nou la cuptor - sub gril - si se lasa inca putin sa se rumeneasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de morcovi cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Brownie cu cireşe

Brownie cu cireşe

1. Dăm drumul la cuptor. Ciocolata şi untul se topesc împreună la bain marie. 2. Folosind robotul

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Ouale, zaharul si laptele se amesteca pana devin ca o smantana si se dau la rece. Zeama de la compotul

35 voturi    9 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 100 g morcovi,
  • 50 g caise uscate
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 4 oua
  • 50 g ulei fin
  • 1 varf de cutit nucsoara pisata
  • sare
  • 1 lingura zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot

Am lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Merele rase le amestecăm mai întâi cu zaharul, apoi cu uleiul și apa minerală. Trebuie sa menționez ca eu am avut

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Tort de ciocolata si cocos