autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de morcovi cu caise

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2005

Ingrediente
100 g morcovi, 50 g caise uscate, 100 g faina, 100 g zahar, 1 pliculet drojdie uscata, 1 lingurita zahar vanilat, 4 oua, 50 g ulei fin, 1 varf de cutit nucsoara pisata, sare, 1 lingura zahar pudra.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se curata morcovii, se spala, se taie bucati si se pun pe foc intr-o oala cu apa rece. Dupa ce clocoteste apa, se lasa sa fiarba 30 de minute, se scurg si se maruntesc in mixer. Caisele se taie cubulete si se lasa 20 de minute in apa calduta, ca sa se umfle. Din faina, zahar, drojdie, zahar vanilat, oua, ulei, piureul de morcovi, nucsoara si o priza de sare se framanta un aluat. Se incinge cuptorul la 180° C si se unge o forma rotunda (detasabila) cu diametrul de 20 cm. Caisele se scurg, se incorporeaza in aluat, care se toarna in forma si se coace 35 de minute. Se scoate tortul din cuptor, se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se da din nou la cuptor - sub gril - si se lasa inca putin sa se rumeneasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de morcovi cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema fina si trufe de ciocolata

Tort cu crema fina si trufe de ciocolata

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare,cu esenta apoi cu zaharul,pana se intareste

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Indiana

Tort Indiana

Bati energic ouale cu zaharul si vanilia pina ce isi mareste volumul.Adaugi faina in ploaie.Coci

18 voturi    8 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 100 g morcovi
  • 50 g caise uscate
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 4 oua
  • 50 g ulei fin
  • 1 varf de cutit nucsoara pisata
  • sare
  • 1 lingura zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort delicios fara coacere