autor:

» » Torturi

Tort de morcovi cu caise

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2005

Ingrediente
100 g morcovi, 50 g caise uscate, 100 g faina, 100 g zahar, 1 pliculet drojdie uscata, 1 lingurita zahar vanilat, 4 oua, 50 g ulei fin, 1 varf de cutit nucsoara pisata, sare, 1 lingura zahar pudra.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se curata morcovii, se spala, se taie bucati si se pun pe foc intr-o oala cu apa rece. Dupa ce clocoteste apa, se lasa sa fiarba 30 de minute, se scurg si se maruntesc in mixer. Caisele se taie cubulete si se lasa 20 de minute in apa calduta, ca sa se umfle. Din faina, zahar, drojdie, zahar vanilat, oua, ulei, piureul de morcovi, nucsoara si o priza de sare se framanta un aluat. Se incinge cuptorul la 180° C si se unge o forma rotunda (detasabila) cu diametrul de 20 cm. Caisele se scurg, se incorporeaza in aluat, care se toarna in forma si se coace 35 de minute. Se scoate tortul din cuptor, se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se da din nou la cuptor - sub gril - si se lasa inca putin sa se rumeneasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de morcovi cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 100 g morcovi
  • 50 g caise uscate
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 4 oua
  • 50 g ulei fin
  • 1 varf de cutit nucsoara pisata
  • sare
  • 1 lingura zahar pudra.

Raporteaza reteta

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui