autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de morcovi cu caise

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2005

Ingrediente
100 g morcovi, 50 g caise uscate, 100 g faina, 100 g zahar, 1 pliculet drojdie uscata, 1 lingurita zahar vanilat, 4 oua, 50 g ulei fin, 1 varf de cutit nucsoara pisata, sare, 1 lingura zahar pudra.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se curata morcovii, se spala, se taie bucati si se pun pe foc intr-o oala cu apa rece. Dupa ce clocoteste apa, se lasa sa fiarba 30 de minute, se scurg si se maruntesc in mixer. Caisele se taie cubulete si se lasa 20 de minute in apa calduta, ca sa se umfle. Din faina, zahar, drojdie, zahar vanilat, oua, ulei, piureul de morcovi, nucsoara si o priza de sare se framanta un aluat. Se incinge cuptorul la 180° C si se unge o forma rotunda (detasabila) cu diametrul de 20 cm. Caisele se scurg, se incorporeaza in aluat, care se toarna in forma si se coace 35 de minute. Se scoate tortul din cuptor, se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se da din nou la cuptor - sub gril - si se lasa inca putin sa se rumeneasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de morcovi cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

1. Radem hreanul curatat prin razatoarea fina. 2. Curatam merele de coaja si le taiem cuburi

1 vot    5 comentarii
55 min
Torturi
Tort de vanilie si capsune

Tort de vanilie si capsune

Se face siropul la foc mic si se lasa la racit,apoi se pregateste crema conform instructiunilor de

3 voturi    6 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 100 g morcovi
  • 50 g caise uscate
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 4 oua
  • 50 g ulei fin
  • 1 varf de cutit nucsoara pisata
  • sare
  • 1 lingura zahar pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Torturi
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Torturi
Tort masinuta