Tort de mure cu palarie de bezea

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:140g unt,340g zahar,4 oua,140g faina,3 linurite rase cu praf de copt,70g migdale macinate,1 lingura coaja rasa de lamaie,sare,2 linguri migdale macinate
  • Crema:300g mure,200g frisca,50g zahar,300g branza de vaci,1 lingura coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Ouale se separa.Se bate untul cu 140g zahar.Se adauga pe rand galbenusurile,apoi faina amestecata cu praf de copt,migdale si coaja de lamaie.

Albusul se bate cu un praf de sare si 200g zahar.Se tapeteaza cu hartie de copt fundurile a 2 forme de tort.Se asaza pe fiecare cate 1/2 din compozitia de aluat si se niveleaza bine.Deasupra se asaza cu lingura compozitia de bezea,atfel incat sa se obtina un aspect valurit.Pe unul dintre blaturi se presara migdale tocate.Se coc blaturile la cuptor 25-30 minute.Se scot si se lasa la racit pe un gratar de prajituri.

Se bate frisca impreuna cu zaharul.Separat ,se amesteca branza de vaci cu coaja de lamaie;se adauga frisca si murele.Crema se repartizeaza pe blatul fara migdale si se suprapune blatul cu migdale. Tortul se da la frigider 30 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise