autor:

zana b.

» » Torturi

Tort de mure cu palarie de bezea

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2009

Ingrediente
Blat:140g unt, zahar,4 oua,140g faina,3 linurite rase cu praf de copt,70g migdale macinate,1 lingura coaja rasa de lamaie, linguri migdale macinate, Crema:300g mure,200g frisca, zahar,300g branza de vaci,1 lingura coaja de lamaie rasa

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Ouale se separa.Se bate untul cu 140g zahar.Se adauga pe rand galbenusurile,apoi faina amestecata cu praf de copt,migdale si coaja de lamaie.


Albusul se bate cu un praf de sare si 200g zahar.Se tapeteaza cu hartie de copt fundurile a 2 forme de tort.Se asaza pe fiecare cate 1/2 din compozitia de aluat si se niveleaza bine.Deasupra se asaza cu lingura compozitia de bezea,atfel incat sa se obtina un aspect valurit.Pe unul dintre blaturi se presara migdale tocate.Se coc blaturile la cuptor 25-30 minute.Se scot si se lasa la racit pe un gratar de prajituri.

Se bate frisca impreuna cu zaharul.Separat ,se amesteca branza de vaci cu coaja de lamaie;se adauga frisca si murele.Crema se repartizeaza pe blatul fara migdale si se suprapune blatul cu migdale. Tortul se da la frigider 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mure cu palarie de bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Deliciu cu crema de dovleac copt

Deliciu cu crema de dovleac copt

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc ca bezeaua, galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Frisca se bate cu mixerul si se da la rece,intre timp se taie fructele cubulete si gelatina(cele

7 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

    Mersi ,si te poftesc la o bucatica din tort.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Super.Nota 10.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:140g unt, zahar,4 oua,140g faina,3 linurite rase cu praf de copt,70g migdale macinate,1 lingura coaja rasa de lamaie, linguri migdale macinate
  • Crema:300g mure,200g frisca, zahar,300g branza de vaci,1 lingura coaja de lamaie rasa

Raporteaza reteta

zana b. (Chef de cuisine)

Mersi ,si te poftesc la o bucatica din tort.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort de vanilie cu trandafiri de martipan