Ingrediente
Blat:140g unt, zahar,4 oua,140g faina,3 linurite rase cu praf de copt,70g migdale macinate,1 lingura coaja rasa de lamaie, linguri migdale macinate, Crema:300g mure,200g frisca, zahar,300g branza de vaci,1 lingura coaja de lamaie rasa
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
1 vot
Mod de preparare
Albusul se bate cu un praf de sare si 200g zahar.Se tapeteaza cu hartie de copt fundurile a 2 forme de tort.Se asaza pe fiecare cate 1/2 din compozitia de aluat si se niveleaza bine.Deasupra se asaza cu lingura compozitia de bezea,atfel incat sa se obtina un aspect valurit.Pe unul dintre blaturi se presara migdale tocate.Se coc blaturile la cuptor 25-30 minute.Se scot si se lasa la racit pe un gratar de prajituri.
Se bate frisca impreuna cu zaharul.Separat ,se amesteca branza de vaci cu coaja de lamaie;se adauga frisca si murele.Crema se repartizeaza pe blatul fara migdale si se suprapune blatul cu migdale. Tortul se da la frigider 30 minute.
zana b. (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009
Mersi ,si te poftesc la o bucatica din tort.