autor:

zana b.

» » Torturi

Tort de mure cu palarie de bezea

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2009

Ingrediente
Blat:140g unt, zahar,4 oua,140g faina,3 linurite rase cu praf de copt,70g migdale macinate,1 lingura coaja rasa de lamaie, linguri migdale macinate, Crema:300g mure,200g frisca, zahar,300g branza de vaci,1 lingura coaja de lamaie rasa

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Ouale se separa.Se bate untul cu 140g zahar.Se adauga pe rand galbenusurile,apoi faina amestecata cu praf de copt,migdale si coaja de lamaie.


Albusul se bate cu un praf de sare si 200g zahar.Se tapeteaza cu hartie de copt fundurile a 2 forme de tort.Se asaza pe fiecare cate 1/2 din compozitia de aluat si se niveleaza bine.Deasupra se asaza cu lingura compozitia de bezea,atfel incat sa se obtina un aspect valurit.Pe unul dintre blaturi se presara migdale tocate.Se coc blaturile la cuptor 25-30 minute.Se scot si se lasa la racit pe un gratar de prajituri.

Se bate frisca impreuna cu zaharul.Separat ,se amesteca branza de vaci cu coaja de lamaie;se adauga frisca si murele.Crema se repartizeaza pe blatul fara migdale si se suprapune blatul cu migdale. Tortul se da la frigider 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mure cu palarie de bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort antigravitatie

Tort antigravitatie

Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de copt, 1 tava cu diametru de 26 cm. Pentru

1 vot    1 comentariu
1h
Torturi
Tort

Tort "Locomotiva Thomas"

Se coace blatul 1 si dupa racire se insiropeaza putin si se umple cu crema1(ciocolata si smantana

8 voturi    3 comentarii
5h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

    Mersi ,si te poftesc la o bucatica din tort.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Super.Nota 10.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:140g unt, zahar,4 oua,140g faina,3 linurite rase cu praf de copt,70g migdale macinate,1 lingura coaja rasa de lamaie, linguri migdale macinate
  • Crema:300g mure,200g frisca, zahar,300g branza de vaci,1 lingura coaja de lamaie rasa

Raporteaza reteta

zana b. (Chef de cuisine)

Mersi ,si te poftesc la o bucatica din tort.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu iaurt si picaturi de ciocolata amara