Ingrediente
10 oua, 2 cani cu zahar, 2 linguri faina, 2 linguri Ness, 1 pachet de unt, 1/2 pahar cu, lapte, putina frisca pentru ornat, stafide, curmale, smochine, nuca taiata marunt, coaja de portocala confiata
Dificultate: Medie | Timp: 1h
76 voturi
Mod de preparare
Dupa ce s-a racit, se imparte in doua pe lungime.
Crema se obtine in felul urmator: 10 galbenusuri se freaca cu o cana de zahar si cu 2 linguri de Ness dizolvate intr-o jumatate de pahar cu lapte. Se fierbe compozitia pe foc, mestecand mereu, pana se ingroasa ca o smantana mai con sistenta. Cand se ia de pe foc se incorporeaza un pachet de unt.
Se aseaza jumatate din blat pe o tava dreptunghiulara si se unge cu jumatate din crema, se pune cealalta jumatate de blat si peste el, restul de crema. Se orneaza cu putina frisca.
Se taie a doua zi.