Se prajesc nucile si se dau prin masina. Se bat albusurile spuma, se adauga treptat 2 linguri de zahar pt fiecare albus, vanilia, nucile prajite si macinate si faina. Se unge o tava cu unt, se tapeaza cu hartie unsa si se toarna o treime din compozitie. Se coc in felul acesta 3 foi.
Pentru crema, se dizolva cacaua in lapte, se freaca untul spuma se adauga zaharul pudra, galbenusurile, zeama de lamaie, cacaua desfacuta in lapte si rom. Se imparte crema in 3 parti, doua se pun intre foi, iar a treia parte deasupra.
Se garniseste cu nuci pralinate care se obtin astfel: se ard 2 linguri de zahar cu 50 g nuci. Se racesc si apoi se sfarama.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii