Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, coaja de lamiie sau vanilie, se adauga nucile, faina si albusul spuma de la trei oua. Se tapeteaza forma cu unt si faina (forma speciala pentru tort, de tabla cu fund separat) se da la cuptor. In timp ce tortul se coace, se face un serbet de cafea din ½ kg zahar, legindu-se mai tare. Se lasa sa se raceasca putin (se freaca caldut), se adauga restul de 5 albusuri batute spuma, invirtindu-se ca la serbet, pina ce se raceste complet. Dupa ce s-a copt tortul, se intinde deasupra crema si se mai pune la cuptor inca 10 minute, pina se prinde crema.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii